Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 augusti, 2013

Nya matstolar. Där satt den!!

Nu har våra beställda matstolar anlänt och hamnat på plats. Det tog några år och många olika förslag innan vi verkligen kände att vi hittat rätt.

Det skulle vara stolar som man ville och kunde sitta i länge och passa in i miljön, i husets själ om man så vill. Dessutom ville vi kunna ha samma stolar i köket som i matrummet för att kunna ha samma stolar när det är många gäster. Alltså blev det 4 stolar i köket och 6 st i matrummet. Valet föll på Bauhaus klassiska rottingstolar med svart ram. Svart för att matcha bordet och för att bryta av allt trä i golv och elementskydd.

Sen att stolens rotting dessutom matchar elementskyddsgallret löjligt bra är ju en trevlig bonus.

Stolen är ritad 1928 och vårt hus är byggt 1940. Huset är ett funkishus och funkisen är inspirerad av just Bauhaus så då känns det extra bra. Jag är av tanken att saker jag inhandlar till hemmet ska bestå och användas tills de går sönder. Inte slänga ut efter några få år då modenycker och trender ändras. Det är enligt mig inte så ekonomiskt och framför allt inte så klimatsmart. Därför satsar jag som oftast på klassiker. De vet jag att jag inte tröttnar på.

Apropå klimatsmart; här är en stumpastake jag titta och suktat efter läääänge. Perfekt att spetsa de små stumparna från andra stakar på och låta få en sista chans. Älskar ljuset som blir och nu när augusti bjuder på lite mörkare kvällar går den på högvarv.

Comments (18)

  • Helena - amelia.se

   Hej Linda! Staken köpte jag på NK nu i juni. Tyvärr vet jag inte vem producenten är. Köpte den för några år sedan till svärmor (och ville egentligen även ha den själv) och nu hittade jag den på sommarrean, 50% Perfekt. Kostade ca 350:- men jag betalade 175:- då.

   Kram Helena

 • Lite kul att se då jag är uppvuxen med likadana stolar hemma. Tyvärr gick rottingen sönder på nästan all stolar då vi barn klättrade och hoppade på sitsarna.

 • Hej Helena,

  Håller stolarna än? Googlade dessa för att försöka köpa de och hittade till din blogg.
  Tänkte jag skulle köpa dem via svenska inredningar också. Nu kostar de dock inte 650 kr, haha!

  • Hej Sarah! Ja visst håller stolarna 🙂 Det har varit några sitsar som vi fått byta ut då rottingen spruckit men det hade vi räknat med. Man ska spreja med vatten var 6.e månad har vi fått reda på. Det förlänger livet.

   Hoppas du forts vill köpa för de är så sköna att sitta på.
   Kram
   Helena

   • Tack snälla för snabbt svar, det är uppskattat. Kul att höra att de håller och tack för tips!
    Minns de från föräldrarhemmet så får bli en nostalgitripp och klicka hem dem 🙂

    Kram
    Sarah

 • Hej Helena, hittade denna nu några år senare. Undrar om Svenska Inredningars Bauhaus stolar är “äkta”. De kostar alltså 1690 SEK idag. Har dålig koll på hela “Bauhaus” grejen och vad som anses som äkta. Är det specifika år eller vem som producerat den eller är det bara stilen? Stolarna varierar ju från 500 kr styck begagnade till flera tusenlappar. Nya verkar alla kosta ungefär samma och ingen verkar räknas som “orginal” längre. Är det någon här som har koll? Tack på förhand!

  • Hej John. De är inte äkta på det sättet som original då de är nyproducerade. Jag får be dig kontakta de som producerade för att få så rätt svar som möjligt.

   Med vänliga hälsningar
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.