Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 augusti, 2015

Vit hortensia från trädgården & blomstrande boktips

Varje dag när jag kommer hem tänker jag: efter middan måste jag plocka in några hortensior. Minnet är kort och kroppen är trött för nu har det väl gått två veckor utan några hortensior plockats in. Men, nu skedde det! Med sax plockades två enorma stänglar. Nån på jobbet sa att det var ett hortensia-år för alla som har några i sina trädgårdar vittnar om att de aldrig varit större. Kan bara instämma.

Här växer dem vid källaren och vid trappan upp till trädgården. Som ni ser så har ingen i detta hushåll lagt kärlek på trädgården. Det krävs väl en machete för att ta sig fram där i djungeln. Lite exotiskt liksom. Ojoj, ännu en grej på to do-listan…

Ställer dem i vardagsrummet och blir så impad av att endast två blommor kan bli en hel bukett.

De där vita papperslyktorna ovan har jag vikt själv och du kan läsa om hur man gör dem HÄR. Rotting är sedan en tid min svaghet – läs mer HÄR.

I går knep jag det sista exemplaret av Brooklyn Flowers i en bokaffär nära jobbet. Har suktat länge och det är alltid härligt att på löningsdagen få unna sig en present.

Denna bok är mitt starkaste boktips jag någonsin kunnat ge. Så fantastiskt vacker och inspirerande. Jag vill också bo med nakna tegelväggar hemma och skapa blomsterbuketter a la 1500-tals målningar från Nederländerna.

Länge har jag köpt kokböcker bara för att dregla över bilderna och kanske inte sen alltid laga från dem (nån som känner igen sig?). Detta är nästan likadant – som en kokbok för vackra buketter. Detta blir min kvällslektyr många kvällar framåt.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.