Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 oktober, 2013

DIY Gör egen snygg-mobil

Min största storebror är mycket kreativ och han är anledningen till att jag hamnade i reklambranschen då han introducerade den till mig. I lördags var vi hemma hos honom och hans familj på familjekalas och det är alltid så inspirerande att se deras hem. Alla, stora som små, är intresserade av inredning och design och hemmet är fyllt av stilleben och vackra ting.

För några år sedan vet jag att brorsan gick i gång på konstnären Alexander Calder och hans mobiler. Det blev en skaparverkstad i stor skala och idag finns några alster kvar i hemmet. De är verkligen supersnygga! Han skulle lätt kunna tjäna en hacka på etsy.com. Jag skulle själv vilja prova mobilskapandet men ännu inte fått ändan ur. Det är nog ett roligt  skapande för det handlar mycket om att hitta balansen. Flytta en bit åt nåt håll, göra en bit lite mindre och allt förändras. Jobba med och mot gravitationen.

Det du behöver är ståltråd, lättviktig kapapannå, skalpell och en liten tång. Börja med att göra ditt skelett av ståltråd och gör mindre öglor med tången där ståltrådarna ska hänga i varann. Häng upp skelettet och sätt på pannåbitar på ändarna för att se hur det balanserar. Behövs det skäras lite mer i pannåbitarna för att hitta balansen eller behöver du ha större bitar? Säkert roligt att jobba sig fram till de perfekta förhållandena mellan “vågskålarna”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.