Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 juni, 2019

Det mest hållbara är väl att bara hålla hårt i sakerna?

Jag fick frågan från en uppdragsgivare om vilken sak jag hade hemma som jag använt länge och älskat ändå från start till idag. Det är en klurig fråga för saker som jag ärvt och älskat redan från start var ju inte mitt val utan bara något jag liksom förvaltar och förhoppningsvis för vidare.

Och sen finns det ting som jag älskat länge, länge men de har gått sönder eller använts så de inte kan användas längre (eller byxor som inte riktigt går om baken längre…).

Men en sak kom jag på! Min älskade rottingväska. Jag blev nästan alldeles rusig när jag kom på den!

Denna väska fyller faktiskt hela 22 år i min ägo och den ska få vara med det dubbla om jag får bestämma. Och den används varje sommar, för det är min sommarväska, och det tycker jag är hållbarhet om något. Dels att den håller för det är bra kvalitet men även att jag inte köper ny då denna ju håller måttet fortfarande. Jag bara håller hårt i den så att säga.

Och jag kämpade hårt för att få tag i den ska jag säga! Ja det blev en riktig jakt för att få fatt i den.

Då när det begav sig var inte rottingväskor något som såldes på flertalet ställen som idag, den hade absolut inte fått sin retrostatus ännu så att hitta den var svårt. Jag såg äldre damer på stan med sina vackra rottingväskor och jag såg ju hur de bara skulle bli vackrare med tiden, ja väskorna alltså, så det skulle helt klart vara en investering. Men var hade dessa damer köpt sina???

Slutade med att jag i ren iver hoppade på en dam på t-banan och frågade henne. Nu visade det sig att hon köpt den på 60-talet-nånting på NK så jakten gick dit men där fick jag noll respons. Glöm nu inte att vi pratar 1997 så att liksom googla saker å så var inte det man gjorde då. Efter lite fler frågor fick jag reda på att Palmgrens hade ansvarat, eller nåt i den stilen, för väskavdelningen förr på NK så kanske de visste? Och hallå – jackpot! Där var den.

Nu är den välanvänd, har mörknat och blir verkligen bara vackrare med tiden och ju mer den används. Den har fått agera svampkorg en gång när vi på riktigt trampade in i ett hav av trattkantareller. Ingen korg hade vi med oss men min handväska…

När jag nyss tog fram den och använde för första gången denna sommar skrattade yngste sonen: “men mamma, varför har du tagit sönder våra stolar?”. Så går det när man har rotting lite överallt i hemmet, på matstolarna tex och är rätt pysslig av sig.

Hoppas att både jag och väskan nu får en finfin sommar med många äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.