Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2014

Några favoriter från Formex

Oj oj oj vad mycket saker det finns på Formex. Att se skogen för alla träd är inte helt enkelt. Man får ha tålamod och speciella glasögon, så att säga. Några saker som föll mig i smaken ska jag visa här.

Kay Boyesens träapa har vi sett i de flesta inredningsreportage de senaste åren men nu kommer det några nya träkompisar. Ett par turturduvor “lovebirds” som säljs i par om två. Den perfekta bröllopsgåvan? Söta var de i alla fall.

Något som jag tror kommer bli en av mässans favoriter är de diamantformade lamporna från Tvåfota

En underbar ljusstake från Tingest i design av Alexander Lervik. Tycker det “lösa” lädret var snyggt och lite humoristiskt

Blev mycket förtjust i dessa små side boards från IO Scandinavia i betong.

Ja, sprang på denna favorit också. Åh, Ernst du är så bra!

Skultunas nya grytunderlägg i mässing var så stilrent och snyggt. Inte för att jag behöver ÄNNU ett grytunderlägg men detta kan ju få hänga på väggen…

Vanilla Flys monter var snyggt hängd med väldigt många härliga posters. En sådan tavelvägg hade jag gillat skarpt.

Och apropå skarpt; Ylva Skarp fanns på plats och visade sina vackra kalligrafiska alster OCH lärde ut kalligrafi. En sådan vacker konstart. Åhhh… Jag har verkligen världens sämsta handstil så jag bara kan drömma om att kunna skriva så vackert som Ylva.

Och en liten hälsning till redaktionen…

Speglarna från spanska Omelette-ed fick mig att stanna till. Så stilrena och snygga. Står på små korkfötter. Gaah, vad läckra och vad de skulle passa hos oss. Den runda är nästan som en tavla mer än en spegel.

Helt rätt i tiden med odling som trend har Sagaform tagit fram en odlingsserie. Några sådana här på balkongen borde få fart på kryddväxterna till exempel.

House Doctor är en stor favorit och jag skulle kunna lägga upp en drös saker från deras monter men det som jag fastande för mest var deras lampa i svart och mässing med stora glödlampor.

Ja detta är endast en yttre pytte bråkdel av det som just nu finns i Älvsjö. Jag var tvungen att gå för dagishämtning men kommer återvända innan söndag. Hann ju inte ens med alla mässhallar idag. Får återkomma med mer helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.