Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 augusti, 2021

Karin Mamma på Svenskt tenn – jag flyttar in!

När en av mina favoritkonstnärer ska göra en kollektion och utställning ihop med en av mina favoritbutiker blir jag ju väldigt nyfiken. Det måste ju bara bli bra.

Och tänk – det blev det, Den diskreta charmen.

Karin Mamma Andersson är en av Sveriges mesta och bästa konstnärer och just nu har hon, som första levande svensk konstnär någonsin, en stor utställning på Louisiana i Danmark. En utställning som fått enorma recensioner och hejarop. Åh, den som kunde åka dit… men tur då att jag kan ta t-banan till Strandvägen nu istället.

Det var tänkt att detta samarbete skulle sett dagens ljus redan förra året men kanske att det är nu, när vi börjar öppna upp och kliver in i en höst med hemmamys och förhoppningsvis härliga middagar med vänner just behöver inspireras av denna typ av utställning.

Karin Mamma har skapat en kollektion av brickor, en pläd och teservis. Som sagt – sitta med en varm pläd runt sig, sippa på en varm kopp te och njuta av konsten på brickan. Pressbild Svenskt tenn.

Det var en frukostvisning och det var lite pirrigt att liksom stå flera människor i samma rum om än med avstånd.

Att sedan få kliva in i utställningen som Karin Mamma Andersson kurerat med privata föremål samt inredning hon önskar sig ha. Väggarna är fyllda med hennes tavlor som liksom kommer till liv i detta rum, omringat av hennes drömrum.

Varje gång jag kommer till butiken och de olika utställningarna brukar jag fråga lite så där på skoj – När kan jag få flytta in?. Nu tänker jag inte ens fråga för jag flyttar in på en gång.

En färg som jag mött på ett nytt sätt senaste veckan, under flera visningar, är brunt. På Formex lunch i måndags var det prat om färgskalor, hos en annan presentation var det ett konstaterande att exakt alla färger är rätt. Jag håller med om sistnämnda – kan vi inte bara sluta prata om vilka färger som är RÄTT? Alla funkar och just nu är det så många stilar och känslor som alla är moderna. Men… den färg som ingen riktigt pratar om men som jag ser är just brunt. Och här i denna fantastiska tapet, en strukturtapet a la 70-tal blir jag så lycklig. Är vi redo för brunt???

Om du följt mig vet du att jag är ett stort fan av Svenskt tenns grundare Estrid Ericsson och hon sa: samla ihop allt du älskar så blir det en vacker samling. Det vill säga att man inte ska vara rädd för olika saker inte ska passa varann för så länge det är DU som är ägaren av tingen är det ju DIN stil.

Här är det Karin Mamma Anderssons privata favoritting i en monter. Jag säger bara JAAAAAA!

Teservisen. Som jag har gett mig själv en te-höst. Tror inte att jag skrivit om det – måste göra ett separat inlägg – men jag har börjat dricka te på mornarna igen. Det är nåt med te och höst som bara är som gjorda för varann.

Dukat med kreativitet. Älskar att rödvinet ska serveras i riktigt röda glas!

Färger som ger energi.

Och överallt underbara tavlor. Om jag får drömma så önskar jag att Karin Mamma Andersson kunde få hänga på väggen hemma hos mig. Kanske jag ska slå till på en bricka i alla fall.

Men jag säger bara tjing pax till denna. För det är ju våran Bernhard!!!! Jag och Karin Mamma stod å pratade om allt möjligt och vi båda konstaterade att en katt gör ett hem.

Nu är jag fylld av energi och höstinspiration. Härligt och kreativt.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.