Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 januari, 2014

Signature scarf, det vi alla kommer/måste ha

Stora Trenddagen blev jag träffad. Stefan Nilsson pratade om vad trender är och hur trender vandrar. Mycket intressant att höra att man, vad man än vill tro, är ett offer för trender och väldigt sällan är först med något utan följer en ström.

Det blev väldigt tydligt när han berättar att en av de starka trenderna för våren och sommaren är en sk signature scarf. Där i publiken satt jag och förde genast upp handen mot halsen som för att dölja min scarf jag lite så där avslappnat hade virat runt. “Nej, du behöver inte känna dig utpekad”, sa han riktat mot mig och skrattade. Och som vanligt blev jag blossande röd om kinderna…

Vad är då en signature scarf? Jo, en stor scarf eller halsduk i mönster eller färger som blir unik för dig. Något du använder ofta som du blir förknippad med. Se här t.ex.

Där satt jag med en färgglad och välmönstrad scarf jag mer eller mindre använt varje dag sedan i höstas. Inte för att jag trodde att jag var trendig utan för att jag gillade den. Men nånstans måste det vara så att jag kände att det var rätt och inne om man så vill. Men vill ändå tycka att vi sett scarfer i flertalet år så att det skulle vara ännu trendigare nu verkar spännande.

På Formex-mässan fanns det många stora sjalar, scarfs och halsdukar. Så det kommer bullas upp med enormt mycket tygstycken i butikerna till våren. Bara att svepa in sin hals och skuldra och känna sig varm och trendig.

Comments (3)

  • Älskar din signature scarf :-)… men… känns som han är lite efter? Det har väl alla gått runt med i flera år? Eller?

    • Helena - amelia.se

      Ja precis, det har var varit scarfs i tiotalet år, eller?? Men säger han det så… Ja, det blir väl en boom då kanske? Tur för jag har sååååå många scarfs i lådorna. Upp med dem och damma av 🙂

      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.