Skåla med Mimosa! Önskar du starta måltiden med något lätt och fräscht och vad kan då vara bättre än Mimosa?
Mimosa är en drink som är väldigt bra till brunch eller som fördrink. Med sin glada gula färg passar den dessutom väldigt bra i påsktid.
Champagne och apelsinjuice, det är det enda som behövs. Det är en mycket trevlig kombination som funkar så bra och passar till många tillfällen.
Kanske dumt att blanda med de finaste, dyraste champagnerna så något mousserandevin kanske är att föredra. Om man nu inte vill lyxa till det något vansinnigt denna påsk dvs.
Mimosa
Ingredienser:
Champagne eller mousserande vin 2/3
Apelsinjuice 1/3
Gör så här: Häll juice i ett champagneglas (eller vinglas) så det fyller 1/3 av glaset. Sen toppar du med det bubbliga vinet de resterande 2/3. Häll i lite åt gången för det kan bubbla över om man är för ivrig…
Köpte mousserande igår, så då får det helt klart bli en Mimosa i påsk!
Kram och glad påsk till dig och familjen.
http://helenanygrund.blogg.se
Skål kära Helena! Och en riktigt glad påsk även till dig och de dina!
Kram