I går dukades en fin påsklunch upp i vårt kök och det vattnades i munnen. Tror att just denna mat med sill, lax, knäcke och ost är på riktigt min favoritmat. Det är därför jag älskar maten vid våra största högtider; jul, påsk och midsommar. Tur för mig!
Samtidigt som vi står och lägger upp all den fina maten dyker en viktig fråga upp: Ska vi sitta ute eller inne? Vackrare påskväder får man leta efter. Kompromissen blev huvudrätten-inne-och-efterrätten-ute.
Varmrökt röding, sikrom, gravad lax, currysill, kräftsill, äpple-rödlöksill
Ägghalvor, inlagd sill, senapssill, lök, färskpotatis, älgprinskorv, gravlax och gravlaxsås
Färskpotatis (Cypern) och diverse påskdrycker
Äggröra med gräslök och toppad med sikrom serverat i äggskal
Tunnbrödsrullar med pepparrotsröra och rökt renhjärta, gravad lax
Efter maten flyttade vuxna och barn ut och äggletningen tog fart. Sen var det bara att sätta på sig solbrillorna, luta sig tillbaka och frossa i påskgodis. Vilken härlig påsk vi har i år!
Här är ett collage över bufféen. Var så stor så den platsade inte på en å samma bild…
Idag fortsätter ledigheten i badande sol men jag har lovat mig själv att bli klar med byrån som jag målar. Får öppna alla fönster och känna luften, se strålarna och höra fåglarna.