Att fylla år en fredag (förra veckan) är lite härligare för då blir det som om man förlänger helgen och kan fira under hela själva dagen.
Jag tänkte att gå ut och äta lyxig lunch med maken inte tillhör vanligheterna, så det såg jag till att göra då det var ”min”dag.
Med ny frisyr, höga klackar, avdammad rockklänning och solbrillor tog jag mig till stan och vår dejt. Bordet bokades till halv två så vi inte skulle dundra in med barnvagn i värsta rusningen. Efter ett tag var vi nästan ensamma och det tycker jag mycket om – känslan av att vara lyxig och få lyxservice. Superbebisen sov nästan hela lunchen!!
Ett bra tips när man vill äta många rätter (för mycket gott att kunna välja) men inte är superhungrig är att ta två förrätter. Jag valde hummersoppa för Sturehof är bra på skaldjur och en säsongsrätt som jag längtat efter – vit sparris.
Alltså, sparrisen var så god och så försommaraktig. Såsen, beurre blanc, den skulle jag kunna leva på. Slevade upp varje droppe!
Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och en saftig bit hummer. Födelsedagslyxigt!!
Sen så fortsatte dagen i solen.