Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 augusti, 2013

Vecka 32, ingen lek

För vissa så skulle uttrycket v. 32 betyda “tillbaka på jobbet efter semestern, tillbaka till vardagen” och för andra betyder det 8 veckor kvar innan bebisen kommer. Jag tillhör den senare gruppen.

Visst, det är hur mysigt som helst att det faktiskt närmar sig B-day för vår lilla krabat men det är också nu det inte bara är en liten söt kula på magen. Det är tungt, stort, svårt att andas, halsbränna, trötthet, humörsvängningar, klädproblem, ryggproblem, läckande tuttar och ett enormt sug efter allt det där man inte fått äta och dricka på evigheter.

Nä, jag ska inte klaga egentligen, jag är så otroligt glad att få denna lilla trea. Så galet varmt välkommen. Men jag är inte en av de kvinnor som tycker det är toppen att vara gravid. Jag har med de tidigare två bebbarna haft uppseglande havandeskapsförgiftning så jag är en så kallad riskgraviditet. Det gör väl det hela ännu mer stökigt.

Bara för att addera på listan så har jag denna vecka haft en envis förkylning. Att redan ha andningsproblem och sen en täppt näsa på det gör det hela mycket spännande.

Får höra att jag har en så fin, liten mage. Visst, den SER liten ut men jag är 180 cm lång så den är inte mindre än andras. Bara göms i en stor kropp. Faktiskt är denna bebbe enligt sista ultraljudet 16% större än normalsnittet. Och det märks. Men jag tänker att nu är det sista kurvan innan upploppet och jag ska banne mig i mål med den äran. Här ska det bli bäbis! En stor bäbis! En alldeles perfekt bäbis!

Comments (6)

  • ÅH! Tack söta. Det är bäst att passa på. Det är dessutom nog sista gången. Och så är det faktiskt lyxproblem.

   Kram

 • Det bästa är att det är värt allt jobbigt när man väl får upp sitt lilla barn på bröstet. Mitt andra barn var allt annat än litet, han vägde över 5 kilo och jag fick också höra att jag hade en liten mage. Är rätt lång jag med 176 cm så jag antar att folk tycker magen ser mindre ut då

  • Visst är det så, du har helt rätt. Fokusera på vad som finns på “andra sidan”. När familjen är samlad och graviditetsproblem och förlossningen är ett minne blott.

   Wow! Vilken stadig krabat. Underbart!! 🙂 Mina småttingar var långa men smala. Det har de dock tagit igen med råge nu 🙂

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.