Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 maj, 2014

Nu spirar det i trädgården

Wow vad det händer grejer på tomten. Med stor spänning ser vi fram emot att skörda senare i sommar. Ja, nu är det inget direkt självhushåll vi håller på med utan bara lite myspys-hobbyodling men ack så härligt.

Amadinepotatisen växer duktigt och det är nästan så man ser hur det växer, minut för minut. Tror på skörd  i början av juli. Har du också fallit för amadine? Om inte kan jag säga att denna potatis är nästan värd att ätas som en egen rätt. Galet god!

Förra året fick vi ett (!!) krusbär men i år verkar det vara nåt på gång för det hänger små kart nästan över allt på de sticksiga grenarna.

Förra året jublade jag över att vinbärsbuskarna blommade så fantastiskt. Såg framför mig härlig vinbärsefterrätt men vaniljsås under sensommaren. Tji fick jag! Ett nattligt besök av familjen rådjur och varenda blomma på buskarna var borta! Aldrig hört talas om att rådjur gillade vinbärsblommor. Nu verkar dock rådjuren hållt sig borta och jag håller tummarna…

Rabarbern, denna drottning i sommarträdgården!

Njuter och hoppas på växtverk i trädgården. Vill skörda nu!

 

Comments (1)

  • Visst är det härligt med växtkraften som möter en utanför dörren 🙂 Jag har för första gången börjat odla och intressera mig för trädgårdens grönska i år och är glad som ett barn varenda gång jag drar upp en rädisa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.