Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 juni, 2014

Jag är som en tjuv i natten

I går kväll, nästan vid midnatt, tog jag cykeln och med en sax i högsta hugg gav jag mig ut i grannskapet. Jag var på jakt. Jag skulle stjäla.

Eller nja, stjäla och stjäla… Om man plockar blommor på allmänningar – kan det kallas stjäla?? Hur som helst så kändes det så. Hoppades att alla grannar tittade på fotbollen och inte ut genom fönstret, på mig.

Jag skulle plocka fläderblommor för att göra saft. Snabb som en iller hoppade jag av cykeln, knipsade några blommor och for iväg mot nästa kvarter på jakt efter blommande träd. 25 klasar skulle jag ha med mig innan jag fick åka hem och jaktlyckan var god, det tog inte lång stund innan de väldoftande blomsterklasarna låg i min cykelkorg.

Nu ligger kassen i frysen för att efter midsommar bli till härlig, somrig flädersaft. Ska bort över midsommar så jag hinner inte göra saften nu men vill inte riskera att flädern blommat över när vi kommer hem så därför fryser jag blommorna.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.