Följ mig:
Dryck Utan kategori

Jag är som en tjuv i natten

19 juni, 2014

I går kväll, nästan vid midnatt, tog jag cykeln och med en sax i högsta hugg gav jag mig ut i grannskapet. Jag var på jakt. Jag skulle stjäla.

Eller nja, stjäla och stjäla… Om man plockar blommor på allmänningar – kan det kallas stjäla?? Hur som helst så kändes det så. Hoppades att alla grannar tittade på fotbollen och inte ut genom fönstret, på mig.

Jag skulle plocka fläderblommor för att göra saft. Snabb som en iller hoppade jag av cykeln, knipsade några blommor och for iväg mot nästa kvarter på jakt efter blommande träd. 25 klasar skulle jag ha med mig innan jag fick åka hem och jaktlyckan var god, det tog inte lång stund innan de väldoftande blomsterklasarna låg i min cykelkorg.

Nu ligger kassen i frysen för att efter midsommar bli till härlig, somrig flädersaft. Ska bort över midsommar så jag hinner inte göra saften nu men vill inte riskera att flädern blommat över när vi kommer hem så därför fryser jag blommorna.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara UlrikaZ 21 juni, 2014 at 14:09

  Jag och några av mina vänner blir också plötsligt ”blomtjuvar” i juni. Men det är ju fint att ännu fler njuter av blommorna, så vi står för det vi gör och njuter vidare 😉

  • Svara Helena - amelia.se 25 juni, 2014 at 00:23

   Partners in crime 😉

  Lämna en kommentar

  Close