Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 juli, 2014

På Helsingborgs konst- och antikmässa

Nu i soliga sommaren duggar det tätt med loppisar men i Helsingborg pågår även en konst och antikmässa i Helsingborg Arena. Jag, maken och minstingen tog en paus från allt badande och tog en tur till en väl air conditionerad Helsingborg Arena.

Visste inte riktigt vad jag hade att vänta men det var mycket större än vad jag trott och så var själva mässan uppdelad i tre mässhallar. Hall A var en tjusig-tjusig hall där allt var snordyrt och bara en monter var i min stil. Mycket tunga historiska möbler och tavlor med gigantiska guldramar.

Hallarna B och C var desto mer i min stil och prisklass. Som en bättre och välmatad loppis. Kanske inte samma fyndchans då både säljare och köpare är väl medvetna om vad som är “rätt” pris för sakerna. Men ändå, här finns det massa av roliga saker att kolla på och stor chans att hitta den där koppen i en ovanlig serie man samlar på.

Vet inte om det var för fint väder ute, en vardag och inte helgdag eller om mycket av antik- och second handmarknaden är flyttad till nätet men publiken på mässan var nästan som ett möte för Pensionärernas RiksOrganisation. Kände mig helt plötsligt väldigt ung. Inte för att det spelar någon roll så klart men väldigt intressant. Och väldigt rart. Lillkillen i vagnen fick många glada, pensionärsvänner denna dag.

Älskar Nagelljustakar och här fanns tom en originallåda. Kolla in det fina stapelbara fatet man kan ha. Tydligen perfekt att ha en bit oasis i med blommor. Så chict!

Mässan pågår till söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.