Följ mig:
Maträtter Tips & Trix Utan kategori

Två supertips till kolgrillen

28 juli, 2014

Att grillen gått varm så här långt är inte att överdriva. Men sen så är det ju sommartider så det är väl helt i sin ordning.

Hemma har vi en gasolgrill men här i Skåne är det en klotrund kolgrill. Det gör mig glad för jag gillar verkligen kolgrill. Inte för att det egentligen är bättre utan för känslan. Att faktiskt sätta fyr och jobba upp den perfekta kolglöden.

Vi bär alla på en färdighet vi är riktigt bra på och min är att jag är attans duktig just på att få till en bra glöd. Mina scouttakter sitter nog i. Det blir inte så mycket av show off på det med gasolgrillen hemma i villaträdgården.

Här följer två tips för kolgrillen.

Grilltips No 1: När grillen sätts på; lägg kolen på ena sidan och när det blivit bra glöd läggs ett vedträ mot mitten. Detta ger en superhärlig rökdoft på det som ska grillas.

Välj att grilla indirekt på den yta som är utan kol för en långsam grillning och mildare röksmak eller direkt på kolet för en snabb grillning och intensiv röksmak. Locket ska vara på under grillningen. Testa gärna att grilla zuccini och aubergine på detta vis. Så vansinnigt gott!!

 

Grilltips No 2: När allt är grillat och klart läggs gallret i gröngräset och får ligga där över natten. Daggen i gräset gör underverk på fettet som fastnat på gallret. Blir mycket enkelt att ta bort dagen efter.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara vita_margarita 28 juli, 2014 at 10:54

    …fast inte nu när det är SÅ torrt i gräset och brandfara.
    Annars är det ett bra tips.

  • Lämna en kommentar

    Close