Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 augusti, 2014

Vemodet. Snälla släpp greppet!

Det är augusti, det är fortfarande sommar, vi är fortfarande på semester men ett vemod drar över mig.

Vi sätter oss och äter middag. Som vi gjort under flera kvällar i över två veckors tid men nåt är annorlunda. Vi är färre. Mer än hälften av gänget har lämnat sommarhuset och nu är det bara min lilla familj kvar. Och solen är inte på samma plats vid samma tidpunkt längre. Tiden märks.

Vill stanna tiden, dra ut, suga ut allt vad sommaren ger. Vill känna ledighet och närvaro av nära och kära. Min nutid blir snart historia. Denna sommar blir mina barns barndomssommar, deras sommarminne. Gav vi dem tillräckligt mycket sommar? Bad, lek, skratt och närhet?

Augusti. Du är en sommarmånad men jag har aldrig varit din vän. Inte i början i alla fall. Sen kommer du i en annan skepnad, mörkare och varm. Då gillar jag dig och då vill jag slå in böcker i papper, köpa nya pennor, ny väska, möblera om – nytt blad. Men där är vi inte än. Nu är det bara en känsla av avslut jag inte är redo för.

Skakar av mig och ser sommaren och den lediga lilla familjen som fortfarande är här. Vemodet släpper för en stund. Inte än.

Comments (8)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.