Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

5 november, 2014

Jag ska göra mitt drömjulhus!

Vi bor i ett härligt hus och jag är så tacksam och övernöjd med stilen, känslan och livet i det. Det är bara ett problem – det är inte mitt drömhus i jultid. Om jag kunde, och nu får jag drömma, så skulle jag i decembermånad vilja bo i ett stort, gammalt och knarrigt trähus från förra sekelskiftet. Huset skulle vara rött med vita knutar.  Högt i tak och många vinklar och vrår. Stora och spröjsade fönster. Väggarna skulle ha mörka tapeter och alla möbler skulle vara stora och antika. Här skulle jag ha sjuarmade ljusstakar och julstjärnor i varje fönster. På varje bänkhylla, avsatts och bord skulle jag sätta julblommor, levande ljus och juldekorationer. På väggarna skulle jag hänga julbonader och barnens julteckningar. En julgran på varje våning, minst.

Tänk att du morphar i hop filmen “Tomten är far till alla barnen” och julscenerna från “Fanny och Alexander” och du har min julutopi. Det är en omöjlighet då vi bor i ett vitt, rätt avskalat funkishus med platt tak och inte ett spröjsat fönster så långt ögat når. Att tapetsera väggarna mörka varje november för att måla vitt i januari är inte att tänka på. Vad göra?? JO! Jag får skapa ett drömjulhus i miniatyr!!

Helt sonika ska jag nu kidnappa dockskåpet och göra det till mitt julhus. Här ska det bli mysigt med gardiner, väggbonader och julstjärnor. Shit vad kul, är så taggad på denna idé. Måste bara hitta en plats där jag kan “arbeta”. De stora barnen ska givetvis vara med men lillkillens rätt burdusa grepp ska nog hållas borta.

Har sparat en del möbler från när jag var liten så det kommer bli några “antika” möbler. Den här julgranen fick jag när jag var 7-8 år. Åh vad jag älskade den. Minns hur jag julpyntade med glittergranen och lät dockskåpet stå å lysa på natten. Var nåt tryggt med det lilla lysande huset för en rätt mörkrädd liten tjej.

Ni har väl inte misssat att det är supertrendigt att göra om sina dockskåp, va? Jag har följt Kitty Jutbring på Instagram och tappat hakan varje gång hon fixar sina minikåkar. Ibland har det varit svårt att se om det verkligen inte är i verklig storlek. Extremt duktiga Popetotrora och Isa – Rusta upp tar det hela till en ny nivå och gjort superfina docksåp. Hos Lundby finns det härliga tips, bland annat skriva ut måttade tapeter .

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.