Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 oktober, 2013

Karvad grafisk halloweenpumpa

Att göra halloweenpumpor är roligt och det är bara fantasin som sätter stopp. Finns ju inga rätt eller fel. Jag är inne i ett spinn och har några idéer jag vill testa. Men jag kanske inte är så mycket för att göra farliga och läskiga halloweenpumpor. Är nog mer ute efter snygga och effektfulla pumpor.

Vanligast är att man öppnar upp pumpan nästan som en semla fast man skär rakt ner i pumpan för att få locket. Sen så tömmer man pumpan på innehållet. Man får karva ur innandömet och det finns många trådar som man får skära eller klippa av. När pumpan är tömd så skär man hål i pumpan och sätter i ljus för att få den där lyktpumpan man är ute efter.

Men man kan också välja att inte skära hål rakt igenom, man kan även skära lite i skalet och sen karva bort så det orangea försvinner och lite av pumpaköttet. När man sen sätter ljus i så lyser det genom den tunnare väggen. Ju mer du karvar desto mer kommer ljuset igenom.

Jag valde ett enkelt sick sack-mönster men här är det bara att köra på. Kanske skriva något? Jag ritade med blyerts först och sen använde jag en skalpell för att skala och karva. Tålamod och tid är bra ingredienser också att ha. Lite lagom pilligt var det.

 

Jag har batteridrivna ljus i denna pumpa. Om du har levande ljus är det bra att ha ett ventilhål så ljusen får syre. Varför jag har batteriljus är för att slippa risken av bränd pumpa. Det beror mycket på storleken. Är det en bamsepumpa är det inte lika stor risk för vidbränd pumpa.

Klicka här för mer halloweendekorationer

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.