Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 januari, 2015

DIY/Pyssel: Ljusslinga med ketchupmuggar

Jag vill på intet sätt uppmuntra till kriminalitet men de där små ketchupmuggarna man får ta på hamburgerrestaurangerna kan jag inte låta bli att norpa. Har genom åren fått med mig nån extra varje gång och tänkt att jag skulle vilja göra något med dem. Klippt i dem och fått fram stora blommor och använt dem när jag å barnen målat med hobbyfärg som färgpytsar men inte hittat ett riktigt bra användningsområde.

Nu när ljusslingorna från julen ska plockas ned blir jag lite ledsen. De är ju så mysiga med sitt fina, varma ljus. Behåller en vit slinga uppe och testar att sätta på de små papperskopparna.

Stack ett hål med en potatissticka i botten och trädde på lampan. Om man inte gör för kraftigt våld, och gör hålet för stort, så sitter pappmuggen kvar men för att verkligen säkra för dansanta gäster och nyfikna barnhänder kan man med limpistol sätta en liten klick lim för att fästa ordentligt.

Inte visste väl jag att en ketchupmugg kunde bli så fin! När ljuset tändes så blev det fint skuggspel med kilmönstret där pappret överlappar varann.

Translation: Put a needle trough the paper cup and then the light bulb. To secure the cup you can glue with a drop from the glue gun.

Passar fint i hop med lampan Gatto som också har en pappaktig yta och linjer. Slingans sken är dock lite varmare.

Roligt och lätt pyssel att göra i hop med barnen. Från och med nu kommer de se på ketchup på ett helt nytt sätt.

Comments (1)

  • Alltså! Jättefint! Ofta tycker jag DIY-tips är sådär, passar inte mig. Men ketchupmuggarna blev ju jättefina lampskärmar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.