Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 februari, 2022

Rullade mackor att grilla – som kanelbullar & varmisar

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Här kommer ett tips till sportlovet och er som ska och vill ut för picknick och utflykter. Lite roligare mackor som också kan grillas så blir de alldeles perfekta.

Vet inte om du minns mina rullade fattigariddare, se HÄR men jag tänkte på dem när jag fick ett uppdrag att skapa något inspirerande med mackor. De som jag rullade och stekte i stekpanna – det borde ju gå minst lika br, eller kanske till och med bättre över eld?

Ja men alltså JA! Oj vad bra det blev och så himla kul. Det fick mig att tänka på när vi stekte kladdkaka också, se HÄR.

En helt vanlig picknick fick eld i baken och blev så rolig.

Rullade mackor att grilla – som kanelbullar & varmisar

Färskt saftigt bröd i skivor kavlas hårt så de blir helt platta. Sedan är det bara att lägga på vilka pålägg man vill och önskar. ost som smälter bra ger då som rullade varmisar med smält ost och vem gillar inte det?

Två saker som man ska tänka på: kavla rejält tunt för det gör att det blir enklare att rulla och sedan rulla ihop dem hårt och tryck till så de håller sin rullade form.

Ok, nu har jag varit en duktig person och visat upp ost men det jag allra helst vill tipsa om är smör, socker och kanel! Det blir ju som en kanelbulle. När den sedan värms över elden, smöret och sockret smälter… Mmmm… Som nygräddad kanelbulle för sjuttsingen.

Hitta gärna pinnar som är som ett Y och spetsa till topparna så blir de rullade mackorna enkla att spetsa och grilla.

Dessa Y.n är förövrigt jättebra även till korv när barn ska grilla själva. De trillar inte av lika lätt som vid ett singelspett så att säga.

Barnen gav mig bästa betyg och alla tummar som fanns tillgängliga åkte upp.

Brödet jag använde, typ sirapslimpa, så det blev så där härligt sött och gött.

Detta var en reklamjobb jag gjorde och jag passade på att ta en bild på mig själv också. Hej hej från skogsmulle! Känner du doften av mossa och brasa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.