Följ mig:
Påsk Påskpyssel

Söta fågelbon att hänga i påskriset

21 mars, 2015

Första påskpysslet för året är klart. Det hela blev en överraskning för det skapades på plats så att säga. Blåste ur ett gäng ägg i veckan med tanke på att jag skulle måla dem. Hejdade mig och tänkte att jag ville göra något med själva ägget. Äggen fick bli små fågelbon med ett godisägg i. Hade passande attiraljer hemma lämpligt nog. (Vill du veta hur man blåser ur ägg? Klicka då HÄR.)

påskpyssel

Påskpyssel: Små fågelbon av urblåsta ägg

Gör så här: Försiktigt, försiktigt stack jag hål med potatissticka i mitten av ägget och ökade på hålet eftersom. Första ägget sprack runt hela midjan så det andra höll jag försiktigt men fast runt hela ägget och nära där jag gjorde hålet. Tips är att göra hål där den rosa märkningen är så blir man av med den.

Snurrade bast till en platt snurrad matta, la in i ägget och ett ägg ovanpå. Blev som ett fågelbo inne i ägget. Har man inte sån här bast går det bra att tex använda garn  eller klippa tunna remsor av silkespapper.

Klipper till basten när det är på plats så att inga strån sticker ut. Lägger in ett litet ägg. Detta är ett mandellakritsägg från Anton Berg. Eller om man vill kan en liten kyckling få flytta in.

Till hänganordningen  tar en lång bit sytråd och en liten bit tandpetare (alternativt tändsticka). Viker tråden på mitten och i änden gör s en ögla vart stickan sticks in. Drar åt och gör en extra knut.

För in tråden in i det stora hålet och upp genom hålet. Dra så pinnen tar emot på insidan.

Klart och redo att hängas upp i närmsta påskris!

påskpyssel

Vill du ha mer påskpyssel? HÄR kommer du till min påskpysselkategori.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Underbara Saker 22 mars, 2015 at 08:13

  Oooo så himla gulligt!!! Det där tror jag att jag måste göra. Supertack för sött tips!

 • Svara Alicia 24 mars, 2015 at 18:44

  Vilka otroligt vackra ägg! Så ombonad och underbar känsla.

  Jag håller på och sammanställer ett blogginlägg med fantastiska vår- och påskprojekt. Kan jag få dela en av dina bilder? Självklart med källhänvisning till detta inlägg.

 • Svara Christel 25 mars, 2015 at 10:13

  Jättefina! Använder man ekologiska ägg och vägrar fjädrar ( se Djurens rätt) så blir det en trevligare påsk för ALLA. Ingen ska behöva lida för vår påsk.
  Glad påsk!

 • Svara Jessica 27 mars, 2015 at 12:19

  men OJ så fint detta är!

 • Lämna en kommentar

  Close