Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 mars, 2024

Är detta ens ett påskris?

Du har fått se mitt lilla ris med blomklockorna och riset fyllt med godis. Då kanske man skulle tro att jag stannade där men nej. Jag har gjort ett ris till. Eller nja… det är ju inte så mycket ris egentligen. Snarare en bukett pyntad med ägg. Eller vad ska man kalla det?

Så här var det. Jag hade kvar den gren med mininypon jag köpte i november och även om den har torkat så är den vacker så den ville jag göra något med nu till påsk. Den gjorde jag till en julkalender om du minns, annars se HÄR.

Den är ju perfekt att hänga saker på så då kunde de ägg jag har kvar från DETTA påskris ungas upp. Kanske att de rosa banden inte är helt lyckade men orka byta…

Jag tänkte att grenen skulle få sällskap av en härlig bukett med färska blommor. Bären är röda så något rött men sedan då friskt vårgrönt och något gult för att få in påsken.

Och ja, då blev det så här.

Men kan man kalla det påskris? Något risigt i vas pyntat med något påskigt…? Ja då blir det påskris men enligt regelboken så är det nog någon form av hybrid.

Men maffig och i ögonfallande blev den och det behöver den där stora platsen på öppna spisen.

Får se om jag nöjer mig med tre ris…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.