Följ mig:
Maträtter Okategoriserade

Världens godaste oliver äntligen hos mig

5 juni, 2015

När jag å maken bilade en sommar i Apulien, Italiens klack, för massa år sedan åt jag något jag aldrig sett, mött eller smakat för – färska oliver. Jag blev helt besatt. Älskar oliver i de flesta färger, smaker  och former men de här var något helt annat. Köttet och konsistensen var helt annorlunda. Lite rundare, matigare och saftigare.

Efter det första mötet med dessa gröna godingar startades det en jakt. Vart vi reste i Apulien ville vi ha dem. Inte helt enkelt, vi fick vara som tryffelsvin och sniffa till oss dem på restauranger och butiker. Att vi skulle få dem hem igen till Sverige låg högst upp på önskelistan. En STOR glasburk som tog upp all resvikt flygbolaget gav oss nästan. Men, vilken besvikelse det var inte riktigt rätt oliver. Det måste blivit nåt fel i våra italienska kunskaper. Jakten fortsatte på hemmaplan i flertalet år. Fram tills nu. Faktiskt hittades de på City Gross och min lycka är gjord. Vartenda glas rosé i sommar kommer ackompanjeras av dessa gröna oliver. Men jag får vara snabb. Barnen slukade hälften medans jag i ett obevakat ögonblick lämnade rummet.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Sandra 5 juni, 2015 at 22:22

  Å vad gott, vad heter märket?

  • Svara Helena Lyth 7 juni, 2015 at 00:25

   Det var City Gross deli-disk i lösvikt så det var inget märke. Hoppas det var till nån hjälp…

 • Svara Maria 6 juni, 2015 at 10:24

  Hej Helena!
  Skulle gärna testa dessa oliver låter som ett par fantastiskt goda oliver vi alltid åt i Italien när jag var liten. Det finns ju så många olika varianter så jag skulle gärna veta vilket märke det är du köpt på City Gross.

  • Svara Helena Lyth 7 juni, 2015 at 00:26

   det var inget specifikt märke utn det var i lösvikt från deli-disken.
   Lycka till!

  Lämna en kommentar

  Close