Följ mig:
Maträtter Midsommar Okategoriserade

Tips på ett snyggare sätt att servera sill till midsommar

15 juni, 2015

Snart är det midsommar och vi kommer äta en hel del sill och färskpotatis kan jag tro. Ett snyggare sätt att servera sillen på är att göra små snittar av färskpotatis och sill – dvs slå ihop det man ändå ska äta till små munsbitar.

Skär kraftiga skivor av kall, kokt färskpotais och lägger valfri sillbit på. Sen så kan man addera gräslök, salladslök, dill, flingsalt eller någon krispig grönsak som passar i smak. Jag hade tänkt lägga en tunn skiva rädisa överst på mina sillsnittar men ändrade mig och gjorde rädiseblommor i stället. Blev som stora näckrosor som simmade mellan sillsnittarna.

För att göra så här vackra rädiseblommor behövs det egentligen bara tid. Skär kryss från toppen nästan hela vägen ned och lägg i kallt vatten över natten. Då “slår” blommorna ut. Ju längre skärsnitt och ju längre de får ligga i badet desto större och vidare blomma.

På skärbrädan har jag vaxat papper. Snyggare men lika bra som smörgås- och bakplåtspapper.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

 

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Mian på Finaste mattan 15 juni, 2015 at 13:40

    Tjuuuusigt! : )

  • Lämna en kommentar

    Close