Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juli, 2015

En dag på Fårö med sandstrand & franska crêpes

Då fick vi en sommardag till slut! Vet inte hur många gånger vi sagt att “nu är det väl ändå sommar?!” under dagen. Tur då att vi redan innan bestämt att vi skulle ha en stranddag.

Allt började med en fantastisk sommarmiddag under den vackra kastanjen på tisdagskvällen. Nu hade kusinerna åkt hem så det var lite lugnare och tommare.

En perfekt sommarmiddag på så sätt att den är enkel och snabb att göra. Svärfars infrusna ratatouille tinades och serverades med färsk pasta.

Körsbärskakan Clafoutis var för mig en nyhet. Inte ofta jag äter tillagade körsbär överhuvudtaget. Mycket kul och gott.

Så började gårdagen då med sol och frukost. Liten i pyjamas undersöker husets alla vrår.

Älskar det här köket. Den sköna gula färgen på väggarna är så rogivande. Och sen den där kökssoffan som anas nere här i hörnet – alltså! Man ska ha en kökssoffa. Där kan man sitta dygnets alla timmar.

Yoghurt, m üsli och nektariner – det är sommarfrukost det!

Sen bar det av mot Fårö. Bilkön till färjan kan ta upp emot 1,5 timmar så vi hade tänkt att vara ute i god tid men kom i väg senare än vi tänkt. Fast vi hade en sablans tur för det var ingen kö alls!! Rätt på färjan bara. Har väl aldrig hänt?!

Åkte över hela Fårö för att komma till den gudomliga sandstranden Norsta Aurar. Som i en annan värld här.

Med picknick och köpebullar som vi plockade upp på vägen stannade vi hela dagen. Alla badade utom jag och minstingen. Han verkar inte alls vara av den badande sorten och jag är helt avig till bad när temperaturen ligger på 16 grader. Det är faktiskt för kallt!!

Sen åkte vi söderut för att äta middag på Kutens. Det är lite som i en annan värld här också. En gammal mack är numer ett crêperie och rockabilly-ställe. Spelningar på kvällarna och trädgårdsservering på dagarna. Väldigt bohemiskt och härligt.

 

Jag valde crepen “Marilyn” med lax och stenbitsrom. Som ett litet konstverk, eller hur?!

Serveringen ligger vägg i vägg med sädesfält och havet. Om man inte har kommit in i sitt semesterlunk än så gör man det här.

I dag hälsar vi på vänner och åker en bit söder ut. Vi verkar ha tur med vädret så det blir nog mera bad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.