Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 augusti, 2015

Holy Smoke BBQ – Skånes hetaste restaurang som alla vallfärdar till

I våras ringde maken, som är föräldraledig och på resa med barnen i Skåne, från ett ställe som heter Holy Smoke BBQ, läs mer om stället HÄR. Han och barnen var helt lyriska så när jag nu var i Skåne ville självklart även jag till detta ställe. I lördags åkte vi dit för äta riktig barbeque. Tydligen är Holy Smoke Sveriges enda BBQ-ställe.

Då, i våras, var det luftigt bland borden och ännu rätt okänt. Tre bilar hade stått på parkeringen. Nu var det knappt att vi fick plats då hundra bilar tog över en närliggande åker. Köerna ringlade långa och jag började tveka. Kön skulle nog ta en timma men den flöt snabbt. Trevlig stämning, bra musik, superservice, god öl, gratis marshmallow att grilla och strålande sol gjorde väntan helt okej. Och det var helt klart värt det.

Holy Smoke BBQ vad bra!!!

holy smoke bbq

De grillar som används för at mätta alla gäster är gigantiska. Som hela små husvagnar. Här grillas det i timmar och enorma travar av ved går åt.

Restaurangen är alltså en uteservering med svarta containrar utställda så en stor fyrkant bildas i mitten. Det begränsar utrymmet för sittplatser så utanför bildas spontana picknickar. Inte dumt det heller.

De svarta cointainrarna i hop med råa träbord, terracottakrukor och kaktusar ger en superskön känsla. Sen så är servicen helt fantastisk. Så trevlig och familjär.

Baren/beställningsdisken är en öppen container och insidan är målat i rosa. Så läckert.

Man kan köpa burgare men jag vill verkligen rekommendera brickan med olika sorters revbensspjäll. Ser ni hur gott det är?? Och tillbehören, kålsalladerna och de inlagda grönsakerna, var verkligen magiskt goda.

Och apropå grönsaker; den närliggande grönsaksodlaren Chiligaraget har ett litet grönsaksstånd vid restaurangen. Specialiteten är så klart chili.

Det är ett riktigt bikerställe. Skulle gärna komma inåkande på en sån här, skulle liksom passa.

Vill man ha en god efterrätt sedan kan man åka en lite bit till Krapperup där de serverar killergoda bakverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.