Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 september, 2015

Säg hej till min kalanchoe

Det är inte mycket kärlek som läggs på hemmet just nu. Det är ett ständigt “rensa-tvätta-torka-borsta-diska-plocka” och så mycket mer näs så är det inte. Hinns liksom inte med nåt annat än underhåll. (Och nu har jag inte ens pratat om trädgården med en döende och barrande tall från helvetet…)

Men, i mitt huvud pågår det ENORMA planer med obegränsad budget. Ibland är det som när jag var liten och hade drömt att jag äntligen hade fått mina kina-skor i röd sammet och vaknade till den brutala sanningen att så inte var fallet. Tårarna föll tunga och besvikelsen var skriven över hela mig. Jag kan nu tänka ut hur det där senapsfärgade draperiet i sammet (igen?!!) hänger där i vardagsrummet och liksom bli förvånad när det inte gör det. Tavlor som ska ramas in och hängas upp – nej de hängde tydligen inte där. Garderober (obs plural) som rensats men ändå är mer eller mindre omöjliga att stänga dörrarna till.

Men idag på lunchen tog jag mig till en blomsteraffär nära jobbet och köpte en kalanchoe. Ja, tro nu inte att jag visste vad den hette innan jag klev in, så bra är jag inte, men tur att det då finns duktiga florister.

Denna magiska skapelse är liksom som gjord för mig. Stor nog att kunna ta för sig i våra stora fönster, det är en suckulent så den vill ha vatten 1 gång varannan vecka och det var den billigaste växten i denna stora storlek – denna kostade 395:-. Sen så blev jag glad i den grågröna färgen på de tjocka bladen.

Och för att då backa till min text ovan; jag har i ca 1,5 år tänkt se över fönsterbräden här hemma och ge vardagsrummet lite liv med växter. Stora kaktusar och fikusträd har jag då redan köpt på min mentala inköpsrunda som då som sagt inte blivit av. Sen så kanske det ska tilläggas att det inte är superenkelt att köpa stora kaktusar och sen forsla hem på tunnelbanan så jag kan ju skylla på det…

Så – välkommen lille kalanchoe, hoppas vi ska få varann att må bra. Kanske du rent av ska få några vänner om nåt år eller så när jag får min ända ur den berömda vagnen igen.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.