Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 oktober, 2015

Afternoon tea i London – perfekt för barn

Hello my darlings! Slänger iväg ett inlägg här från London med ett tips på afternoon tea från igår.

Innan vi åkte hit till London bokade jag bord på the Milstone Hotel som har afternoon tea med specialmeny för barn – Little prince and princess tea (lite så där cheesy namn…). Då vi reser med en snart femåring med så tänkte jag att det skulle vara bra med ett ställe som vill ta emot barn. Det var en afternoon tea med varmchoklad och en mer barnanpassad meny.

När vi kom fram verkade hotellet vara väldigt vuxet. Ett sådant där riktigt posh hotell med extremt mycket personal som är överdrivet hövliga, träpanel på väggarna, tunga sidengardiner, enorma blomsterarrangemang, oljemålningar på viktiga gubbar och heltäckningsmatta dyrare än vår villa. Precis så som jag ville ha det och det var perfekt för oss visade det sig. De tog emot oss och henne och trevligare stund får man leta efter.

Min kära mamma! Om jag är lika snygg och pigg vid 79 kan jag skatta mig lycklig.

Jag och mor valde den traditionella afternoon tea’n med små sandwichar, små bakverk och sen nybakade scones. Och så får man då en lång meny att välja te från. Men jag måste  erkänna att det inte är den godaste maten som serveras på afternoon tea, men det är det nästan aldrig. Jag vill ha sälta i mackorna men de är rätt bleka i smaken. Bakverken är så vackra att man smäller av men samma sak där – helt befriade från salt så det är, ja – väldigt sött. Men det är ju jag det. Men nu vill jag inte avskräcka – det är magiskt härligt med afternoon tea. Här på Milestone var det endast 7 bord så det var så lugnt och härligt och teet är världsklass.

Sen då detta för barnen; efter ett tag frågade de om dottern var redo för att göra “cupcakes”. Hon fick gå in i ett annat rum, klä på sig kockkläder och sedan skapa sin helt egendesignade cupcake med frosting och toppings. Hur skoj var inte det?? Hon var helt uppe i himlen. Så enormt rolig sak att göra. Och så enkelt för stället att ordna så att barn blir glada och nöjda.

Mycket nöjda trillade vi ut genom porten. Varma rekommendationer.Inte för att det var det godast jag ätit utanför att detta var en av e bästa upplevelserna jag har haft i London.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.