Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 juni, 2019

Date night i Vasastan på Grus Grus & Portal

Kanske uttrycket att man dejtar någon som man varit ihop med sedan -99 är att överdriva men lite som en dejt är det när man ger sig ut på stan för några timmar på kvällen, sminkad o fixad och framförallt utan barn.

Vi hade hämthjälp och barnen var överlyckliga över att få vara med sin bästa barnvakt så då passade jag å maken på att ta en liten vända på stan. Sist vi gjorde det var på Söder med stor framgång. Denna gång blev vändan lite mindre och i våra gamla hoods, i Vasastan.

Vi hade inget bokat utan bara, igen, testade om vi fick plats. Jag ville gärna till ett ställe som var city så att säga. Klev av t-banan vi Odenplan och gick till Grus Grus som öppnade för ett år sedan.

Vi fick plats, precis som vi hoppades på, på uteserveringen. Åh, precis så där city vi önskade som de förortsmänniskor vi blivit…

Grus Grus är en vinbar med några lite lättare rätter. Perfekt att dela på flera rätter och sippa på glas med spännande viner man i vanliga fall kanske inte väljer. Går att få halvglas.

Hade tagit på mig min mest franska utstyrsel och snabbt håret upp i tofs för så långt orkade jag inte fixa. Och perfekt med stora glajjor att gömma sig bakom. Tycker nog att jag fick till min city-look ändå.

Nybakat bröd och en generös mängd smör måste jag säga. Supergoda smårätter tillsammans med ett syrligt oranget vin. Precis det jag önskade.

Nu vill man sitta ute på uteserveringen i kvällssolen men det skulle inte göra ont att sitta här i ett lite murrigare oktober.

I köket jobbade två kvinnor för fullt. Allt serverades så vackert och att ha några gräslöksblommor på rätterna ska jag komma ihåg. Så fint och passande.

Grillad gurka. Inte sista gången jag åt det hoppas jag.

Då vi hade nån timma kvar innan vi skulle hem till barnen (roligt hur man som vuxen också har tider att komma hem, som en tonåring med deadline ha ha) ville vi till ett ställe till för efterrätt.

Vi gick Odengatan till S:t Eriksplan och Portal Bar. Bakfickan till Portal alltså.

Barstolar och bord bars ut av den snälla personalen och vi fick sitta på uteservering igen.

Om du gillar Negroni står den redo här! Själv håller jag mig så långt borta från den beska drinken jag bara kan. Inte min grej alls.

Men körsbärspaj med mandelgrädde ihop med ett litet desservinsglas är helt klart min grej. Maken är mer åt ost-hållet. Och negroni.

Sedan kunde vi inte vänta mer, vi ville hem och kom hem redan 21.30 och kunde lägga de sommarlovslediga barnen. Bästa av två världar.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.