Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 september, 2021

Ricordi – en ny snygg italienare i stan

För ett tag sedan var jag i stan med kollegor och vi skulle äta lunch. En föreslog “den nya italienaren vid Kungsträdgården” och så fick det bli.

Jag hade hört om att gamla Milano blivit en ny restaurang – Ricordi, men inte sett den själv. Det har ju serverats pasta och annat gott från Italien här i vaddå – årtionden?? Man kan säga att pastan och parmesanen sitter i väggarna kanske?

Så fort jag klev in kändes det som om jag just rest till Italien för här var inredningen något helt annat än den grå regniga Stockholmsdagen där utanför.

Marmorgolv, takmålningar, väggpaneler och mycket detaljerad inredning. Och så trevlig personal. Jag kände mig lycklig redan innan jag satt mig.

Jag beställde dagens pasta och i väntan på den var jag tvungen att kolla runt lite.

Jag vet, så här kan man inte ha det hemma men jag lockas alltid av restauranginredningar. Det är alltid mitt svar när jag just får frågan om var jag får min inspiration ifrån: från restauranger. Här ska massa människor känna sig bekväma och personal kunna utföra sitt jobb. Det kräver planering och idéer från detta kan man alltid plocka med sig.

Som här ovan: ha smala hyllplan hela väggen upp till taket så man nyttjar den lilla ytan på bästa sätt och med speglar skapar man rymt åt en yta som är inklämd och helt utan dagsljus.

Blanda ljust och mörkt, väggfasta soffor och mycket allmänbelysning. Jag blir superinspirerad.

Och den ragu som fått koka i evigheter kan jag tro av smaken den hade inspirerade mig också. En bolognese på riktigt här. Så galet gott!

Och sedan var jag en usel kollega för jag behövde springa till möte och smet från notan. Not, jag swischade sen, ha ha. Hurra för smarta betlningslösningar. Och hurra för underbara pastakrogar. Hit vill jag gärna återvända. Då vill jag sitta i Barne med höga klackar, snygg klänning och röda läppar tippande på en sval drink ihop med min snygga karl. Dejtnajt alltså coming up!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.