Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 oktober, 2015

Omålad väggpanel. Hur göra med träpanel?

Vi bor i ett funkishus byggt 1940 med mycket fönster, ljus och rymd. Ca 10-15 år senare blev det mer värme med omålad träpanel i de nybyggda husen. I vår 00-tals-renoverade källare satte de tidigare ägarna in träpanel. Det är ett rum som idag agerar tv-rum och i vår kommande sovrumsrenovering ska källaren även bli bibliotek. Då blir det väldigt mysigt och ombonat med träpanelen och böckerna.

Men hur gör man med en trävägg? Att  skruva upp en krok på en målad vägg går att reparera genom lite spackel och målarfärg. Trävägg är lite svårare. Det tar emot att spika upp en tavla. 2,5 år har vi bott här men väggen i källaren är fortfarande helt fri från tavlor och annat.

Jag söker nu lite inspiration vad gällande träväggar, träpanel. Det här huset som just nu ligger på Hemnet är en 50-tals dröm med just snygga träpaneler.

Alla bilder från Skandiamäklarna

I vår hall har vi trätak, kasetttak, som är i original. Även många detaljer så som elementskydd. HÄR är bilder från vardagsrummet innan vi flyttade in möbler.

 

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Comments (3)

  • Förstår att ni inte vill spika. Men det går inte att hänga tavlor från en list fäst i taket. Som man gör på gallerier?

  • Ett bra sätt att sätta upp tavlor på t ex trävägg eller där man inte vill göra hål i väggen är att sätta eller använda en list uppe vid taket och ha genomskinliga eller vid vit vägg vita särskilda snören som hängs på med en specialkrok och går ned till tavlornas snören. Det finns också reglerbara snören om man ofta vill hänga om. I vår konstförening använde vi oss av detta då vi ständigt hängde om nyinköpta tavlor i matsalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.