Följ mig:
Inredningstips allmänt

Omålad väggpanel. Hur göra med träpanel?

13 oktober, 2015

Vi bor i ett funkishus byggt 1940 med mycket fönster, ljus och rymd. Ca 10-15 år senare blev det mer värme med omålad träpanel i de nybyggda husen. I vår 00-tals-renoverade källare satte de tidigare ägarna in träpanel. Det är ett rum som idag agerar tv-rum och i vår kommande sovrumsrenovering ska källaren även bli bibliotek. Då blir det väldigt mysigt och ombonat med träpanelen och böckerna.

Men hur gör man med en trävägg? Att  skruva upp en krok på en målad vägg går att reparera genom lite spackel och målarfärg. Trävägg är lite svårare. Det tar emot att spika upp en tavla. 2,5 år har vi bott här men väggen i källaren är fortfarande helt fri från tavlor och annat.

Jag söker nu lite inspiration vad gällande träväggar, träpanel. Det här huset som just nu ligger på Hemnet är en 50-tals dröm med just snygga träpaneler.

Alla bilder från Skandiamäklarna

I vår hall har vi trätak, kasetttak, som är i original. Även många detaljer så som elementskydd. HÄR är bilder från vardagsrummet innan vi flyttade in möbler.

 

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara elin 13 oktober, 2015 at 16:33

  Förstår att ni inte vill spika. Men det går inte att hänga tavlor från en list fäst i taket. Som man gör på gallerier?

  • Svara Helena Lyth 13 oktober, 2015 at 21:51

   Hej Elin! TACK!! Vilket bra tips. Det tar jag med mig 🙂

   KRAM

 • Svara Maria Bergvall 13 oktober, 2015 at 22:07

  Ett bra sätt att sätta upp tavlor på t ex trävägg eller där man inte vill göra hål i väggen är att sätta eller använda en list uppe vid taket och ha genomskinliga eller vid vit vägg vita särskilda snören som hängs på med en specialkrok och går ned till tavlornas snören. Det finns också reglerbara snören om man ofta vill hänga om. I vår konstförening använde vi oss av detta då vi ständigt hängde om nyinköpta tavlor i matsalen.

 • Lämna en kommentar

  Close