Följ mig:
Inredningstips allmänt Vardagsrum

I Helenas huvud: stor rund spegel

27 augusti, 2017

En stor rund spegel står nu högt i kurs! En spegels huvudsyfte är att spegla något, främst en person som tittar i den men även att speglar kan göra mycket för ett rum är allmänt känt. Att samtidigt ha spegeln som en dekoration så blir det både smart och vackert.

Det finns riktigt stora speglar att köpa men att gå till glasmästaren och beställa en egen ger en helt annan prislapp. Vissa glasmästare erbjuder även hjälp med upphängning.

Exempel på stor rund spegel

stor rund spegel

I ett gammalt objekt från fastighetsmäklaren Fantastic Frank syntes denna vackra hall. Perfekt exempel på hur spegeln ger rymd samtidigt som den blir en väggdekoration.

Även ett gammalt objekt hosfastighetsmäklaren Alexander White. Med endast en stor rund spegel blir hela väggen klar. Superknep inför snabbstylingen alltså.

I veckan var det pressvisningar runt om i stan och hos Tres PR fanns en riktigt stor rund spegel. Trots att det är riktigt mycket saker så blir det lugnt tack vare den stora runda spegeln.

Så klart har vi bra exempel hos bloggarna. Krickelin visar hur snyggt det blir mot målad vägg.

Hanna Wessman har tagit i från tårna och måttbeställt en gigantisk rund spegel.

Jag har ändrat tavelväggen här hemma och det lämnade efter sig ett tomrum. Kanske lämna så och låta vara luftigt eller då kanske en stor rund spegel? Lite fundersam då jag för inte så länge sedan satte upp en spegel över hela väggen ovanför öppna spisen. Kan bli för mycket av det goda… Men nån annanstans i huset kanske?

Så det där utrymmet ovanför palmerna – där kanske det kan få vara en riktigt stor rund spegel? Vad tror ni?

Runda speglar från webbutikerna (reklamlänkar)

1) 61 cm diameter, Ellos. Svart kant/ram 2,5 cm djup 2) 110 cm diameter, House Doctor. Utan kant/ ram 3) Speglar från AYTM 110 cm och 90 cm diameter. Tunn kant/ram, 2 cm Finns även i bruntonat glas.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Emilia Westerström 27 augusti, 2017 at 14:44

  Vi är också supersugna på en gigantisk spegel i vardagsrumsbiten av vår nedanvåning, har du någon idé om hur mycket det kan kosta från glasmästare? Bra tips oavsett 😀 Tack!

  • Svara Helena Lyth 27 augusti, 2017 at 17:34

   Hej Emilia!!! Vad kul att det är fler som är inne på samma linje 🙂 Brukar ju vara så.
   Du, jag kommer ringa vår glasmästare och fråga så då får jag en korrekt och uppdaterad siffra – så återkommer inom kort.

   Kram
   Helena

   • Svara Karin 25 september, 2017 at 08:41

    Hej! Jag går också i stor-rund-spegel-tankar och är nyfiken på om du gjort slag i saken och ringt glasmästaren ännu? Vad fick du i sådana fall för pris? 🙂 mvh en spegelintresserad men lite telefonrädd person som drar sig in i det längsta för att ringa den typen av samtal…

    • Svara Helena Lyth 26 september, 2017 at 21:19

     Hej. Åh, jag har också lidit av telefonskräck. Lite fortfarande faktiskt. Jobbar på det.
     Jo, jag hörde av mig, mejl faktiskt ha ha ha. Priset jag fick för en 110 cm diameter gick på 2.778:-

     Kram!

 • Svara Ulrika 28 april, 2018 at 16:24

  Hej! Om den runda spegeln inte har någon ram, hur hänger man då upp den på väggen? Är det sådana där klips (4 st) och en stålvajer? Typ som gamla har när de hänger hela väggar full med tallrikar som de samlar på?
  Tackaam för svar!?
  Mvh Ulrika. ukarlsson@hotmail.com

 • Svara Susanna Modig 5 oktober, 2020 at 15:38

  Frågan är hur jag ska hänga min stora (56 vm diameter) runda, falsade spegel? Vad finns för upphängnings anordningar för sådana speglar?

  • Svara Helena Lyth 8 oktober, 2020 at 17:35

   Hej Susanne. Tyvärr kan jag inte ge dig svar på det. Ber dig kontakta en glasmästare som har kunskapen.

   Med vänlig hälsning,
   helena

  Lämna en kommentar

  Close