Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 augusti, 2015

70-tals feeling på Formex

70-tal! Det har varit många rapporter om att det är 70-tal som är den stora modetrenden och jag tycker väl att vi ser det även inom inredning.

Färgerna är tillbaka, material som kork har ju blivit rena rama glamouren, rotting är hetare än hetast och sen mässing och koppar har de senaste två åren hamnat i finrummet från att förut ligga längst bak på hyllan på loppisarna.

Formex var det tydligt att den glaserade keramiken kommer starkt. Det var inte på ett eller två ställen vackra serviser och vaser prydde montrarna – nej, det var på flertalet ställen. Och när jag menar glasyr och keramik så tänker jag på den typ av glasyr som verkligen ser handgjord ut. Handen och hantverket ska visas. De till vänster är från HKliving och de andra är från House Doctor

Denna vackra servis kommer från Ferm Living

De här från House Doctor har jag dubbla känslor för. Ser läckra ut samtidigt så de skrämmer. Men känslor väcker de och det är ju bra.

Se så drämmer Linum till med en ryamatta som får spridning över Instagram snabbare än blixten. Vita ryamattor med diskreta svarta linjer kom för nåt år sedan men den här som verkligen tar för sig i både mönster och färg är så himla härlig. Den har gjorts i samarbete med Kasthall – så klart.

Ser ni sammetsdrapperiet i bakgrunden? Sammet kommer starkt det med. Vad tror ni om en sammetsoverall á la 70-tal?

Sådan här keramikkonst att hänga på väggarna är jag inte riktigt beredd på att anamma men man ska aldrig säga aldrig. Rätt var det är så går ner i föräldrarnas förråd eller loppisar och letar fram några godingar från förr kanske. Dessa är från OYOY.

Och sen har vi då den fantastiska serien illustrerad av Bjørn Wiinblad som jag skrev om tidigare inlägg från Formex. Det händer något nu. Det är nya saker, nya strömningar.

Jag som är född på 70-talet minns väl inte direkt detta men har ju levt med det så klart. Jag är så sugen på färg och material efter en tid av “ljust och fräscht” så om det är 70-tal eller ej, jag gillar det. Jag tar gärna med mig detta in i hösten. Tack!

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.