Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 januari, 2016

TVserie-tips: Making a murderer

När julens serier Gentlemen & Gangsters och Fröken Frimans krig nu är slut så vill jag ha en ny serie att följa. Som småbarnsförälder är serier det bästa vardagsnöjet, bio har jag inte varit på sen Dackefejden…

I onsdags var jag på middag med pysseldrottningen Kreativa Karin och utöver en massa babbel och skratt gav hon mig medicinen till min serieabstinens: Making a Murderer på Netflix. Shit alltså vilken serie!!! Har väl aldrig blivit så uppjagad, upprörd, uppgiven och utmattad av en serie. I fredags satt jag å maken uppe till över 03 för “bara ett avsnitt till” var ett måste. Tack Karin!

Detta är en serie som spelats in under 10 års tid och är en dokumentär om ett juridiskt fall i den amerikanska delstaten Wisconsin. Alltså ingen spelfilm utan en dokumentär men med tanke på handlingen, utvecklingen och alla personers agerande så känns det som en Hollywoodfilm. Snälla, googla inte innehållet i serien för du vill inte veta slutet, du måste se allt och se till slutet utan att avslöja. Se den bara – sen kan vi snacka innehållet!

Fast nu har jag ju sträcksett denna och min serieabstinens behöver ett nytt tips. Någon som har en grym serie att tipsa om?, undrar serieknarkaren. Please!!!!

______________________________________________
Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena

Och på Instagram heter jag @helenalyth

 

Comments (9)

 • Hej! Här i stugan har det också knarkats Netflix den senaste tiden. Jag kan verkligen rekommendera både Netflix’ Jessica Jones och How to get away with murder. Med vänlig hälsning, Lisa

  • Hej! How to… har jag hört talas om men inte sett. Jessica Jons är för mig en nyhet. Tusen tack!! Ska kollas in!

   KRAM!

 • Det dom hände i making a murderer var ju helt otroligt men hemskt nog så tappade jag empati för just honom när det kom fram att han hade suttit i fängelse för att han hade tänt eld på sin katt

  • Ja, inte Guds bästa unge direkt men kanske inte förtjänar sitt öde ändå. Men håller med – djurplågare är avskum!

   KRAM!

 • På Netflix bara måste du se River med Stellan Skarsgård. Endast 8 avsnitt. Första avsnittet var lite långsamt, men stå ut, redan avsnitt två gör att man måste se resten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.