Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 april, 2019

Påskpyssel till din påskdukning med mall på höna

Det finns två saker jag älskar; att pyssla och att duka, så gissa om jag tycker om att kombinera dessa två? Öh, har påven rolig hatt???

När jag och Anna María, dvs den dynamiska pysselduon Larsson och Lyth, funderade på nya avsnitt att spela in dök denna idé upp – ett papperspyssel med påskstämning som passar för påskdukning. Eller till vad som egentligen men då vi är i påsken snart blir det gärna färgat av påsken såklart.

Påskpyssel till din påskdukning

En värpande papphöna i sitt goa rede/näste av tidningspapper. Ja, du fattar – ett enkelt påskpyssel med saker du med största sannolikhet redan har hemma. Mall för hönan: den kan ladda ner HÄR och hur jag gjorde redet och vek till hönan det ser du i avsnittet här nedan.

Jag bara älskar min blooper 2.30 in i avsnittet. Och om jag och Anna María ska vara ärliga har vi ett helt arkiv av bloopers. Ja jösses vad kul vi har när vi spelar in men mycket av våra bloopers, asgarv och snedsteg klipper vi bort. Fast vi har en idé på att sätta samman alla dessa skojigheter i ett eget avsnitt. Vore inte det kul?!

Denna lilla höna löna är av 120g’s papper så den har lite mer “stuns” som jag uttryckte det i avsnittet. Blir bättre form och kan lättare formas om det är kraftigare papper.

Vad tycker du om tidningspappret? Visst är det lite läckert att man ser att det är tryckt material, ger liksom lite dynamik till det hela.

Du prenumererar väl på vår kanal? Om du gör det missar du inga avsnitt när det kommer nya men främst gör du mig och Anna María så galet glada för det betyder att vår kanal växer och vi får eld i baken att göra fler avsnitt.

And action! Lite behind the scenes är väl kul att se. Ja, och som du ser är det ingen avancerad studio vi håller till i utan i mitt kök och med alla kuddar från soffan på golvet för att minska det ekande ljudet. Kaklade väggar är inte det bästa för ljudinspelningar

Hönorna måste verkligen inte vara i sitt rede utan är även söta i sin flock, hängandes i påskris (måste ta bild på det ju!) eller placerade på ett buffébord kanske?

Och skriver du namn på vingen är det ett placeringskort. Tipset är att skriva innan hönan är hopklistrad, så du kan skriva när pappret är helt plant.

Skissa först med blyerts så du inte behöver göra om massa hönor för att du råkade slinta med pennan och råkade skriva Maria utan i till exempel, ha ha!

Är du sugen på mer youtube-inspiration till påsk? Larsson och Lyth har faktiskt en hel spellista med påskpyssel så klicka dig HIT och och låt dig inspireras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.