Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 februari, 2016

Lampa, lampa på väggen där, säg vem som snyggaste lampan är

Vi har spänntak här hemma. I original från 1940. Det var så det skulle vara i dessa funkishus och då vill jag fortsätta med det. Men, det hade ju varit bra med ett fast, hårt, tak så vi skulle kunna fästa upp fler taklampor, hänga i krokar osv. Men det förstör vårt fragila, tunna tak, så det går icke!

Då får vi hitta andra lösningar för att få till fler ljuspunkter. Golvlampor och små bordslampor ställs där det passar och behövs. Men nu börjar jag sukta efter vägglampor. Dels som en ljuskälla men även som en dekoration, prydnad till väggen. Något annat än tavlor, planscher och fotografier att pryda väggen med alltså.

Superkul att leta efter denna typ av lampa.

Cirkuslampan har blivit ett helt fenomen. 614 bilder under hashtagen #cirikuslampan och blivit en egen pysselrörelse med folk som gör egna av mjölkkartonger och butikskedjor som säljer byggsatser. Kanske inte konstigt egentligen, den är ju rasande snygg. På möbelmässan såg jag en ny färgställning; oreanga kanter och sepgel i mitten, där lamporna sitter. Så snyggt. En sån här med lämplig bokstav skulle kunna platsa i vilket rum, på vilken vägg, som helst faktiskt.

På möbelmässan blev jag bekant med DCW, ett för mig nytt företag. Deras lampa In The Tube fick mig att stanna till. Jag bor i funkishus och älskar den estetiken. Den här lampan känns verkligen rätt. Finns i fyra storlekar så det kan bli riktigt häftig tillsammans i olika konstellationer.’

Vårt sovrum ska göras i ordning och att ha sådana här som sänglampor lockar. Men, det blir ju ett allmänljus mer än riktat läslampe-ljus. Hmm… Estetik före funktionalitet. Vilka problem man kan skaffa sig!

Ett favoritmärke, &Tradition, har en riktigt läcker vägglampsserie. Tre olika lampor som tillsammans blir supersnyggt. Tänk att varva dessa på väggen tillsammans med Muutos (som vi har hemma) eller Iittalas väggkrokar.

En vägglampa som även kan upplevas som en taklampa? Perfekt! Den här gudomliga saken kommer från Flos och bilden ger mig ha-begär! Den åker upp på önskelistan till vardagsrummet.

 

En lampa som jag redan har, fast då som taklampa för man ska kunna gå under lampan där den är, är en liten sockellampa från Svenskt Tenn.  Den ger ett sådant fint sken trots sin lilla storlek och med den varma mässingen blir det ett fint, varmt sken. Jag har sett den användas som vägglampa och skulle gärna ha den så. Som på denna bild till vänster.

Ja, det var en liten kompott av olika varianter. Nu ska vi bara göra våra väggar med tavlor och se var vi kan få in lampor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.