Att göra egen müsli är en sådan där sak som hör sommaren till. Under semestern äter vi långa helgfrukostar alla morgnar och det finns tid till att just göra egen müsli.
Och extra härligt är det att göra egen müsli för att man bestämmer helt sitt egna recept. Personligen är jag inte alls förtjust i solrosfrön och kokos i müsli så då gör jag egen och slipper det. Här följer mitt senaste recept:
Göra egen müsli
5 dl havregryn
4 dl råggryn
1 dl hirshflingor
1,5 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl quinoa
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär
0,5 dl flytande honung
3 msk rapsolja
2 dl vatten
1 msk muscovadosocker
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Häll havregryn, rågflingor, hirshflingor, pumpafrön, linfrön, quinoa i en långpanna och blanda.
Dela hasselnötter och mandlar i halvor, alternativt hacka grovt, ska vara stora bitar. Blanda med flingblandningen.
Häll honung, vatten olja och muscovadosocker i en kastrull så allt löser sig, får inte koka. Ringla vätskan över flingblandningen och blanda väl.
Rosta i mitten av ugnen tills müslin blivit rostad och torr, ca 40 minuter. Öppna och blanda ungefär var 10.e minut.
Låt svalna och blanda i aprikoser och tranbär.
Häll över i tätslutande burk, tex glasburk, och förvara torrt och i rumstemperatur.
Med yoghurt och färskfrukt blir det den absolut bästa frukosten.
Vilket bra tips :D. Ska testa det där men utan nötter :).