Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 juli, 2016

Fiskebäckskil – blir knappast mer västkust än så här?!

Hej i sommaren! Hoppas ni har lika härligt sommarväder som vi. Aldrig har jag väl vågat drömma om sådan värme. Och att få bada här på västkusten i varmt vatten hör väl inte till vanligheterna?

Njutit av en av västkustens pärlor; Fiskebäckskil hos kära vänner. En helt sagolik dag med krabbfiske och skaldjursmiddag.

Älskar hur denna lilla stad är uppbyggd. Tätt, tätt står husen och gränderna vindlar sig mellan. Det är som om husen vill stå nära varann får att hålla värmen när vinden blåser kallt från havet oktober till april.

Vartenda hus är som taget från ett vykort.

Och sen alla dessa rosor som växer sig stora upp på fasaderna trots den lilla, lilla ytan de växt upp från.

Men som sagt, dagens uppdrag var att bada, hänga på bryggorna och fiska krabbor. För oss östkustbor är denna marina jakt ytterst exotisk.

Sedan var det tillbaka till huset via en och annan Pokémon… Återigen, jag blir galen! Inte inbiten fan än…

Pustade ut i trädgårdens skugga och ett pusslande av gåvan vi hade med oss – ett skepp som kan användas som mobil i inredningen eller faktiskt att flyga med som drake. Tyckte den skulle passa bra hos våra vänner som bor i ett tvättäkta kaptenshus!

Fick lära mig ett tips av husets “Ernst”: att vika bakplåtspapperet lite, som ovan, för att göra två limpor utan att de går ihop.

Sen gick vi på en kort promenad för att hämta upp nyfångade, nykokta HAVSKRÄFTOR i en av fiskebodarna! Blir väl inte mer lokalproducerat än så?

Och här är tips på en fantastisk rätt: Släng på ett gäng blåmusslor på grillen och innan servering hälla olivolja blandat med pressad vitlök och hackad persilja över dem, inne i musslan. FANTASTISKT GOTT!!!

Vilken kväll vi fick! Så vackert, gott och trevligt. Flera grannar trillade in under kvällen och vi satt ute tills mörkret och myggorna anföll oss.

Nyfångade, nykokta havskräftor och räkor, grillade musslor, nybakat bröd och svalt rosa bubbel. Holy smoke vad gott och lyxigt. Tack allra finaste, bästaste A & R.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.