Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 mars, 2022

Lördag med lyxlunch på Spesso & mellomys i tv-soffan

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Var det nu i helgen våren kom till våra breddgrader? Det känns verkligen så och söndagen spenderades dels i trädgården med att kratta bort allt bös som blåst ner under vintern. Kottar och barr gömde den gräsmatta som snart kommer spira där. Jag började mitt arbete med tjock stickad tröja, väst och mössa. Inom kort åkte plagg efter plagg av och jag i t-shirt krattade mig svettig. Vad fort det kan gå ändå men som vi alla vet – vintern har nog inte sagt hej då helt och hållet.

Den lördag jag hade kommer gå till historien som en av de häftigaste. Så mycket som hanns med och med saker som jag sällan gör och speciellt inte senaste åren med pandemi.

Lyxlunch på Spesso

Vår vän Karl Ljung hade bokat lunchsittning på den fantastiska restaurangen Spesso som han dessutom varit kreativt bollplank till i skapandet. Han hade också bjudit in ett par som jag å maken aldrig träffat. Det är ett kul grepp måste jag säga – att träffas några stycken där några känner varann jättebra och några är helt nya för varann.

Inte röda mattan men väl röda skor.

Nä men hej säger 70-talet!

Och perfekt med lunch måste jag säga. Brunch är också trevligt men en riktig braklunch ute är så härligt. Den har ett slut och man kan ha en kväll sen i lite lugnare tempo. Eller fortsätta uppåt om man är på det humöret.

Vi hade väl ett mellanting men det kommer sen.

Om du gör ett besök hit måste du beställa denna drink; Paloma! Så himla god! Och vacker.

Lyx att sitta på en restaurang som gäst ihop med ett proffs som vet exakt vad man ska beställa just den dagen. Rätt efter rätt serverades.

Spesso är italienska och betyder ofta. Restaurangen är lite av en modern italienare. Och ofta är tänkt att man ska känna här – att man vill återkomma och vara här ofta. Både maten, drycken och lokalen får i alla fall mig att känna så.

Det var fleratlet olika smårätter, många med pasta som här ovan vildsvinsragu och hummerravioli, som vi alla delade på.

Skoja inte bort denna vy!

Ser fram emot uteserveringarnas tid när man kan sitta här över takåsarna mitt i stan. Glömde ta bild på uteserveringen men den är enorm. Kommer bli perfekt i senare i vår.

Väldigt svårt att slita sig från både restaurangen och utsikten. Lunchsittningen hade helt klart övergått i tidig middag för nykomna gäster.

Suddig bild från taxifönstret när vi skyndade hem, vi var så sena nu!

Mellomys hemma med släkten

Då det var en lunch så visste vi att vi inte skulle vara borta så länge och planerat för att vara hemma på kvällen för mello. Nu var båda makens bröder i stan samtidigt så de var inbjudna på lite spontan mello-middag samt min mamma. 10 pers trängdes i köket vilket jag älskar.

Nu var det bara det att den där lunchen var så himla trevlig och god så vi blev sena. Så pass att vi kom hem efter våra gäster. Ja ja, skönt att vi var förberedda för matlagningen, att gästerna just är familj så det får vara lite hejsan-hoppsan.

Mamma och äldste sonen basade över dukningen, make och svågrar lagade mat och svägerskor fixade gott plock som förrätt medan vi lagade maten. Alla hjälpte till.

Det blev en härlig middag tillslut som åts både vid matbord och i tv-soffan. Vi hejade fram alla bidrag och sjöng med. Kanske att jag blev lite besviken att Bagge inte vann men det gick snabbt över.

Sen var det att lyssna igenom alla redan klara bidrag till Eurovision och musikquiz. Jag kom i säng efter 02 och var helt slut. Men så glad! Vilken dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.