Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 juli, 2016

Grattis Helena!

Hurra får alla oss Helenor idag!

I dag har vi namnsdag, en mycket viktig dag, eller hur? Och som många av oss vet har vår namnsdag flyttats från 18.e augusti till idag, 31.a juli. Varför? Vem satt på ett kontor med korridorer med färg som liknas med kokt skinka och lade pengar på att administrera att datumet för en namnsdag skulle ändras? Sådant kan jag fundera på tråkiga dagar…

Synd för 18/8 var nästan jämnt datumet för skolstarten, som man längtade efter ett långt sommarlov som barn, och det var fint att ha dagarna ihop.

Men men, kul med förändring. Kanske.

Jag omringades av en massa Helena som barn. Vi var tre Helenor i min klass 1-9. Då jag hette Ekbom som ogift fick jag helt sonika tilltalsnamnet Helena E i 9 år. När jag möter någon från den tiden idag så blir jag kallad för just Helena E fortfarande. Nån som känner igen sig? Kan tänka mig att det finns många Maria K, Jonas B, Magnus T osv…

Sen var jag ensam Helena tills för 4 år sedan när jag började blogga. Då blev jag omringad av en hel drös Helenor. Och inga Helenor som helst, utan kreativa, drivna Helenor. Galet kreativa faktiskt. Tex. här på Sköna hem har jag min namne hos Drömhus, tidigare kollegan Mormorsglamour, min nätverkskollega Craft&Creativity och sen en massa fler som är så fina med att kommentera och inspirera. Och som grädde på moset har jag även en till i familjen – min svägerska (som då fått mitt “gamla” namn, ha ha ha) som bla driver en keramikverkstad.

Bästa namnminnet var när jag var si så där 4-5 år och var med mamma på Liljevalchs och deras verkstad. Skulle måla en kopp som skulle brännas för att hämtas annan dag. Målade och skulle avsluta med att signera botten för att identifiera just min i detta hav av barnmuggar. “Ja, men skriv Helena Ekbom, det är det ju ingen annan som heter”, sa min mamma. Rätt över bordet satt en tjej som reagerade starkt på det min mamma sa. “Hon heter samma som jag”, sa hon till sin mamma. Det visade sig att hon var min okända syssling!!! För att göra det hela än mer galet visade det sig att våra mammor båda hette Christina. Hur liten är världen???

Nu för tiden är Helena inte det mest poppis barnnamnet. Dröjer nog 40-50 år innan det det är 3 Helenor i samma klass igen. Men då, lagom till min 90-årsdag, kanske det finns namnballonger igen med Helena på!

Skickar här en jordgubbstårta till alla oss Helenor. Grattis!

tarta-med-jordgubbar

avsändare

PS: Följ mig gärna på FacebookInstagram & Bloglovin’

Comments (1)

  • Vi valde den 18:de augusti som bröllopsdag, eftersom det dessutom är/var min namnsdag. Kul att binda ihop, liksom.

    Ner med alla byråkrater som uppfinner onödiga ändringar för att ha något att göra!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.