Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 oktober, 2016

“Nästan”-bilder från mitt kök, fredagsbukett, kaffeberoende & nötter

Jag fick i går på Instagram så mycket värme från er om den snabbt tagna bilden i vardagsrummet att jag tänkte att det kanske är lite för lite av hemma-hos-bilder från mig. (Är det något ni gillar???)

Var i dag i stan på lunch och passerade Mariatorgets blomsterstånd och plockade på mig något uppiggande. Med det som rekvisita tänkte jag testa att plåta lite från mitt kök. Gick så där…

När jag sen satte mig vid datorn för att lägga in bilderna (as we speak) ser jag att jag tog 1 (EN) bild där man ser nåt vettigt. Vad är det med mig å plåta stort? Närbilder går ju hur bra som helst. Förmodligen för att jag arbetade som fotoassistent i två år back in the days åt en reklamfotograf och då bara plåtade stilleben. Men ändå. Kom igen! EN BILD! Orkar inte gå tillbaka så ni får nöja er med denna och ett löfte om att bli bättre på att ta stora bilder. (men då måste jag ju städa större ytor…)

Och bilden blev ju inte ens bra…

Buketten plockade jag ihop från blomsterhavet på torget. Valde lila, gul-orange-brun. Väldigt vacker höstbukett om jag får säga det själv.

Vasen är en vinkaraff med silverhandtag och -lock jag fått överta från föräldrahemmet. De togs fram när det var finfrämmat så för mig är de fyllda av festligheter. Har två och älskar dem. Orkar dock inte putsa silvret. Fast det är snyggt det med.

Och här har vi då den lilla pjäs jag köpte när jag var på Cordon-Bleu förra veckan. Ser ni hur perfekt den kommer bli i jul med clementiner, apelsiner och röda äpplen. Som jag längtat efter en sådan här!

Och sen så har vi då min favoritplats i hemmet här nedan.

Här har jag bästa ljuset att fotografera, skönaste bordet att luta mig mot, utsikt mot trädgården åt alla håll, nära till allt i hemmet och sällskap av katterna som kommer in genom köksdörren.

Bordet kommer från Indien och är hopbyggd av lite av varje. Ser ni den där gul/röd-randiga kanten? Kan det vara en gammal vägbom? Lite lappat med tunn plåt här och var. Älskar det!!! Haft med det på två plåtningar i studios.

Och så mina två beroenden:

Trodde min kaffekonsumtion nåt sin maxnivå som trött, sliten småbarnsmorsa men icke. Som sliten 3-barnmorsa OCH egenföretagare så är min kaffekonsumtion nog inte i linje med vad Livsmedelsverket rekommenderar. Men det håller mig igång och det är ju sååå gott med en helt nybryggs kopp kaffe med varm mjölk.

Sen så har jag nu försökt dra ner på socker och mängden nötter som ersatt mitt småätande av mackor, kakor och från-frysen-upptinade-kanelbullar är rätt stor. Äter och knaprar nötter som värsta ekorren!

Japp, nu är det här jag sitter och skriver detta. Ska strax slå ihop datorn och hämta de små på skola och förskola. Börja helgen. Bestämmer nu och här att det ska bli en härlig helg. Så, basta!

Hoppas ni också får en helt smashing underbar helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.