Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 september, 2016

Sänglampa, sängbord & gardiner på plats. Go natt!

Med dunder å brak (bokstavligen) skapade vi en träpanel, fondvägg, i vårt sovrum innan sommaren. När väggen var på plats så var det som om luften gick ur mig. De där sista grejerna, slutfixet, som man ser i alla bygg- och renoveringsprogram tar noll och ingen tid har varit en seg process här.

Det var ju rätt kaosigt överlag då med jobbstart, sjukdomar, sorger, brutna ben, löss och vardag så när det stora bygget var klart behövde jag ta in allt och landa. Men ska säga att lampleverantören faktiskt tillslut tog 4,5 månad på sig att leverera så det var inte bara mitt fel…

Men nu är jag på banan sedan länge och sängen har fått sällskap av mer inredning.

Sängbord i form av pallar från IKEAvägglampor från Örsjö blev sänglampor och rejäla mörkläggningsgardiner har fått ge värme och lite hotellyxkänsla. Samt nya sängkläder. Hade ju gärna velat ha Dirty Linen men gick på plånboksvarianten från H&M Home.

Det här H-fatet hittade jag i Köpenhamn på en galen rea – 70% så det kändes nästan som gratis. Perfekt för armbandsklocka, ringar och öronproppar!

Jag njuter så av vårt nya sovrum. Har blivit så ombonat och som ett riktigt rum. Sänglamporna kom upp nyss och jag kan liksom okynnes-mysa i ett mörkt rum med bara en lampa tänd i nån sekund när jag passerar. Nu vill jag läsa böcker och ha frukostar i sängen.

En annan som fattat tycke för rummet är vår egensinnige katt Birger. Han är inte alls den som velat sova i samma säng som vi, nej han har krävt eget rum, helst eget våningsplan. Nu sover han bredvid mig om natten titt som tätt och nu när jag jobbar hemma hittar jag honom så här som ovan. Tagit över hela sängen.

Det som återstår är väggfärg, rama in bilder som ska upp och sedan lösa garderobslösningen i vårt andra bygge – en walk-in-closet för nu är det lite kläder här och var. Men en sak i taget, annars blir inget gjort riktigt bra.

Comments (3)

 • Wow så läckert! Verkligen supersnyggt och vilket jobb ni gjort. Har varit sugen på att fixa en panelvägg hemma men dragit mig för att sätta igång då det verkat vara ett för svårt projekt. Tänkte bara sätta lösa lister direkt på vår släta vägg först men det är nog bättre med MDF under som ni gjort. Har också tänkt mig platta enkla lister och sedan måla in hela väggen grå. Vad var svårast med projektet tycker du?

  • Hej och stort tack Clara!
   Vi har plywood som underlag för vi var ute efter ådringen i trät så det är inte mdf, bara så du vet. Men jag tror att om man vill ha en enfärgad bakgrund går det nog bra att sätta lister direkt på väggen, om den är helt slät.
   Svårast… hmmm… Beslutet hade vi tagit för längesedan och ruvat på så när det väl var dags kändes allt rätt. Och i och med att vi tog in hantverkare som gjorde det så var det inte fysiskt svårt för oss. Mera besluten om bredder, färger, storlekar, placeringar och så som måste tas på en gång.
   Men hade vi enfat velat ha en målad vägg och lister hade vi nog gjort det själva. Det känns som om man kan göra fel och måla om då.
   Så, mitt svar blir. inga stora problem och bara kör!
   🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.