Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 oktober, 2016

Senaste trenden inom gröna växter: Plant Gang – gruppera blommor och växter

Ingen har väl missat att gröna växter är det hetaste inom inredning? Inte ett inredningsreportage utan stora växter som gärna benämns med namn/art för att det är något vi vill veta.

Det som kommer efter detta, med att “bara” har växter hemma är ju då hur de ska placeras. Så klart har detta fått ett namn:

Plant Gang

Om man som jag växt upp på 80-talet så tror jag den vanligaste bilden av hur det såg ut med krukväxter hemma var att ställa sina yuccapalmer, ormbunkar och benjaminfikusar på rad på fönsterbrädet. Pang, tjong. Varken mer eller mindre.

Detta är väl inte riktigt det som känns hett eller rätt idag om man ser i magasin och bloggar.

Det rätta att göra är att sätta krukväxter, gröna växter i grupp: alltså en Plant Gang . Med fördel blandas olika typer av växter; träd och kaktusar, megastora och pyttesmå.

Som denna bild nedan är från ett besök i butiken Atilleriets Studio. Flertalet växter samlade på ett och samma ställe istället för att sprida ut. Gärna blanda in någon lampa eller skulptur för att skapa inredning av växtligheten.

Och ser ni vad jag ser i bilden ovan??? Den trendigaste växten för 2017 – Zebrakallan!

Och vet ni vad det bästa med detta är??? Jo – att det blir färre ställen att ränna runt med vattenkannan på!

Personligen så håller jag på å flyttar runt mina växter hela tiden. Börjar bli lite orolig för mig själv nästan. Kan inte riktigt få kläm på hur jag vill ha det. Men kanske att det har med att göra att det faktiskt just är levande ting men även att ljuset så klart flyttar på sig.

Detta är en av mina 4 (FYRA!) Plant Gangs’ i hemmet. Denna fönsterhörna hemma hos mig har blivit en favorit. Från att varit lite svår och osäker plats är den nu väldigt ombonad och inbjudande.

På dagen lyser ljuset fin ner på växterna och jag nästa hör hur det växer. På kvällen får lampans sken växterna att se så snälla ut.

Och så har jag bara satt växter på den ena sidan av hörnfönstrets fönsterbräden. För hade båda sidor fått lika mycket växter och krukor hade det känts jättetungt alltihop.

Här följer några bilder som jag inspireras av vad det gäller “Plant Gang”

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

Vill du ha tips på vilka växter som är trendiga? Läs då HÄR de inredningsloggarna väljer och HÄR får du trenderna för 2017.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.