Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 september, 2016

Plantagen visar upp trenderna 2017 för gröna växter

Plantagen hade en pressfrukost imorse där de visade upp trenderna för 2017 inom gröna växter och den växtlighet vi vill ha inomhus. Samt då krukor och tillbehör.


Eventet var på utegården till Story Hotel på Östermalm. Som en liten urban oas fylld med gröna växter runt om i uterummet och längs väggarna.

Till sin hjälp hade Plantagen tagit Isabelle McAllister som stylist och så fick Johan Orre som är Plantagens butikschef och växtexpert berätta om de gröna trenderna inom inredning.

Den trend vi sett med stora gröna växter kommer på intet sätt avta. Nej, tvärt om. Vi vill t.o.m. ha ännu större växter i våra hem. Vi tänker nu; soffa, bord och träd/växter när vi planerar vår inredning.

En trend är att de gamla och lite mossiga (roligt ordval här…) plantorna får nytt ljus. Växter som begonior och kallor har tidigare setts töntiga och tantiga men de får nu renässans. Allt handlar om hur de presenteras. De är tåliga växter och är, speciellt kallan, jättebra för inomhusluften.

Våga alltså att testa de lite udda plantorna men sätt dem i nya, trendiga krukor och du är helrätt.

Piedestalen är tillbaka! Jag visste väl det. Då vi vill ha mycket växter i våra hem ar det inte alltid så att fönsterbrädena räcker till. Och i kombination med växtlampor så kan stora växter dessutom stå långt in i rummet och ändå frodas.

Kaktusar och suckulenter fortsätter ta plats i våra hem. 2017 är de tåliga växternas år! Och nu med ännu fler sorter och i alla storlekar. För dem/oss som inte alltid har de grönaste fingrarna så är ju denna trend strålande.

Något som de också kunde se trenda var att nu kommer karlarna in i matchen. Små killar har alltid velat ha kaktusar och köttätande växter i sina pojkrum men sen slutade de med det gröna. Nu med hipstertrenden att odla har män börjat intressera sig för växter. Från att ha kanske odlat tomater till att sen ha krukväxter. Intressant att se vart trenden kommer gå vidare.

De växter vi kommer välja 2017 är kaxiga växter och växter med karaktär. De ska alltså ta för sig i rummet. Det i kombination med trenden att ha lite mörkare väggar och grova material i inredningen gör ju det hela mycket spännande. Wow, vi har verkligen lämnat det ljusa och fräscha hörrni!

Och vad ska vi säga om krukorna vi ser här i bilderna ovan? Jo, det är lite anything goes tycker jag. Och gärna blanda olika stila och material för att ge en enhet. Det är bra – kan man komplettera med något nytt till det man redan har hemma.

Bonusmaterial:

HÄR kan du se de 12 växter några av Sveriges inredningsbloggare tidigare valt. Spännande att se vad som händer framöver.

HÄR ser du hur jag gjort för att ladda för hösten med gröna växter hemma hos mig.

 

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.