Nu går det undan och det händer mycket. Hinner inte ens få ner allt här vilket ju går emot hela idéen med blogg, att dela med sig av det som sker. Som igår var det en fullsmockad dag.
Började dagen med en spännande utbildning om kaffe. Fick en väldans massa bra info. Tex hur viktigt det är att kolla om ditt vatten är mjukt eller hårt, det påverkar kaffet. Det gör vi ju med tvättmedel för att det står så på förpackningen, men det ska vi även göra med kaffe. Visste ni att Köpenhamn har världens hårdaste vatten? Är det därför det är så många bra kriminalserier som utspelar sig där? Så: hårdare vatten söderut och mjukare norrut. Har med mängden mineraler i vattnet.
Vi elever fick ta med vårt egna kranvatten till lektionen och sedan känna skillnaden på kaffe gjort med källvatten. Är man kaffenörd ska man alltså göra kaffe på källvatten. Sorry, så nördig är jag inte!
En annorlunda lektionssal.
Sedan så kan temperaturen vara helt avgörande för smaken. Som här fick vi testa samma espresso bryggd i tre olika temperaturer. Tre helt olika syrligheter blev det.
Jag älskar (och brukar bli smått mobbad för jag är en sådan nörd på) onödigt vetande så jag sög åt mig all info. Som varför espressovarianten americano heter just americano; amerikaner som kom till Italien under andra världskriget klarade inte av den starka espresson så de spädde ut espresson med varmt vatten. Kul va!?
Sedan hem så fort tunnelbanan pallade för att ha en fotografering för ett tidningsreportage. Ämne? Julpyssel så klart!!! Kom hem tre minuter innan fotografen ringde på. Proffsigt värre. Jag satte på min favoritjullista och så julmös vi för att komma i stämning. Tror det kommer bli ett bra reportage. Hojtar till när det är i pressen.
I med snabb lunch för att sedan hoja till tunnelbanan och mot stan igen. Avverkade ett telefonmöte på tuben med Nyhetsmorgon. På söndag blir det mer pyssel rutan 🙂 Ämne? Halloween så klart.
Men nu skulle jag tillbaka till nutid och ha workshop med ännu mera halloweenpyssel på Sheraton med Anitha Schulman i spetsen.
Jag verkligen gillade Anithas dödskallevas (kruka?). En fejkskalle hade öppnats och fyllts med oasis.
Sen var det bara att fylla på med blommor.
Och så här blev den. Läckert va?! Och grymt läskigt!!! Jag vill göra en sådan. Då skulle jag ha lite lägre blommor och mer färg. Läckert med rosa, cerise och mycket orange. Typ som min fejk-pumpa med fejk-blommor om ni minns.
Sedan fick vi provsmaka munsbitar av en middag som innehåller pumpa på alla sätt; pumpsoppa, risotto med pumpa, oxmedaljonger på pumpapuré, ost med pumpachutney och pumkin-cupcake.
Vi blev lovade att få recepten mejlade till oss. Hoppas för det skulle vara härligt till halloween. Om jag får dem får jag lägga upp.
Sen hem igen till middag med man och barn. Huvudet fyllt av energi och inspiration.
Idag blir det en helt annan typ av dag. Håller mig helt och hållet på mitt hemmakontor för nu ska jag kavla upp ärmarna och göra en massa saker som brinner. Jag är ju nu uppe i årets värsta/bästa tid för mig. Det är så mycket pyssel nu så jag har svårt att hinna med. Måste skaffa mig en assistent som kan hålla koll på mig… Nån sugen på jobb?
Du ligger i du! Men jag måste säga att du verkar ha ett väldigt roligt jobb 🙂