Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 november, 2016

Tips till glöggfesten: ha olika glöggmuggar, men lika

Nu stundar det glöggfester, julfester, julpysselträffar och julbaksdagar. Kan vara så att du vill bjuda på ett värmande glas glögg och vill göra det snyggt? Men att ha en å samma sorts glöggmugg till 35 pers kanske är för mycket begärt?

Som när jag nyss ville komplettera de glöggmuggar vi har (släkten till jul växer!) så visade det sig att de inte gjordes längre. Då var det ju till å tänka om.

Kopparna var låga små glasmuggar och på Myrorna hittade jag liknande muggar. Bestämde mig då att jag kör “samma lika men olika”. Köpte några muggar som då är ungefär lika stora, tror det måste ha varit espresso- och punschkoppar, för några tior. Det jag nu har är, för väldigt liten peng, väldans många glöggmuggar som hänger ihop men ändå har olika stilar. Ungefär som jag har tänkt på till mina bjudningstallrikar.

Sen ett annat tips som passar in här: Satsa på glasmuggar! Som trenderna svänger med kraftig keramik i mörka färger till att sen vara tunna koppar i ljusa färger gör att mina gamla glasmuggar jag hade ursprungligen alltid har känts rätt.

Och när vi ändå är inne på ämnet kan vi väl ta upp ett tips från 2012 (oj så länge jag bloggat…!). Dekorera pappmuggar med papperstejp så kan du få en massa glöggmuggar som är juliga och lika. Inte lika miljövänligt dock…

(har utvecklat mitt fotograferande en del tycker jag…)

Jag har blivit uppbokad på flertalet workshops som pysselfröken så jag kommer få en hel del av julfester detta året! Men det är bara att åka med, dröjer ju ett helt år till nästa gång 🙂

 

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.