Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 augusti, 2017

Designa eget porslin & dekorationer till kräftskivan med porslinspennor

Inlägg i samarbete med Adlibris.com

Det är kräftskivetider och att skapa egna dekorationer och ja till och med eget porslin till kräftskivan är både enkelt och kul.

Skapa eget porslin med glas- och porslinspennor

Med glas- och porslinspennor skapar du enkelt egna mönster på tallrikar, glas och muggar. Det går som en dans att rita med pennorna och om du skulle slinta med pennan så går det att ta bort om du tvättar bort rätt snabbt.

På en tråkig och identitetslös tallrik från mitt köksskåp skissade jag upp en kräfta med blyerts för att sedan fylla i med en glas- och porslinspenna. Som att rita å papper.

Låter stå 4 timmar i rumstemperatur för att sedan bränna i vanlig köksugn i 160° i 90 minuter. Sedan är den klar att använda och tålig för diskmaskin.

 

Skapa dekorationer med permanent penna

Om du vill skapa en passande dukning utan att köpa nytt kan du ta en kruka eller vas och måla ditt mönster eller skriva en text med permanent penna

små keramikvaser ritade jag blommor av krondill. Passande till kräftskivan.

Skissade tunt med blyerts för att sedan fylla i med permanent penna. Detta blir en permanent dekoration men inte disktålig. Då är glas- och porslinspennor bättre.

Så kul att kunna duka med något eget och helt unikt. Kliar i fingrarna att nån gång skriva namnen på middagsgäster på tallrikarna. Hur coolt hade inte det varit???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.