Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 november, 2019

Plantagens jul 2019 – din egna jul utan regler

I torsdags var det pressvisning för Plantagen som visade julen 2019. De tar varje år fram en rapport som analyserat vår omvärld, trender, vad vi önskar för julen och vintern och hur vi beter oss. Jag blev förvånad över att julstjärnan är svenskarna absolut favoritblomma i jultid, hela 28% sätter den överst på prispallen men tätt följd av amaryllisen på 22%.

Julen 2019 i blommor

Vid presentationen var en av årets profiler med; designern Lisa Bengtsson. Hennes design är verkligen förknippad med maximalism för det är mycket mönster, färger och explosionsartad kreativitet. Så är hennes jul också när hon tolkar den ihop med Plantagen.

Årets ledord från Plantagen är “Julen har traditioner men inga regler”. Det gillar jag – du kan skapa dina egna traditioner efter dina önskemål. Maxa eller skala av.

Här är en pressbild från Plantagen hemma hos Lisa Bengtsson. Jag ger mig på en vild gissning på att hon är en som maxar eller vad tror du? nja, det är inget snack om det, ha ha. På pressträffen så hon att hennes motto är “more is more” och det blir ju roligare då kan jag tycka.

Vad tar jag med mig då från pressvisningen? Jo att man får göra som man vill men främst det Lisa sa inspirerade: Ta den julblomma du gillar väldigt mycket och gå loss med många av just den eller just ta flera olika men många av dem.

Det vi alla som var där ville göra var att vara med på den roliga workshop där vi fick skapa vad som helst av det som fanns framställt på ett bord.

Stor beslutsångest. Göra en krans som alla andra eller en julgrupp i vacker vas. Jag siktade in mig på en cirkel av oasis för det har jag aldrig gjort. Men då ringen inte hade hål i botten utan var fäst på en plastbricka var den svårjobbad.

Nu sätter vi igång!

De mossinklädda julblommorna inspirerade så jag ville jobba i mossa.

Full koncentration! Alltid lika roligt och häftigt att se hur alla går in till fullo när det ska skapas. Energin flödar.

Min fin vän Ulrika/Seventeen doors gjorde en vacker grön krans.

Och lyxigt att få proffshjälp av Plantagenflorister.

Ja, det blev en enkel krans av mossa inlindad av en ljusslinga. Ser inte så mycket ut för världen här kanske men tror den kommer bli toppen när den hamnar på plats med lite styling i hemmet.

Men hallå lilla sötnöt. Den här katten bor på Plantagen i Bergianska trädgården. Väldigt kelig och undrade nog vad vi alla gjorde där och inkräktade på morgonen.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.