Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 januari, 2019

Nyårsdukning med “man tager vad man haver” i rosa toner

Årets nyårsdukning blev lite annorlunda, precis som vårt nyårsfirande. I vanliga fall brukar jag vilja köpa färska blommor och skapa något vackert arrangemang med eller kanske något nytt i dukningsväg om det är ett speciellt tillfälle. Jag valde att göra tvärtom; inte ha några blommor alls och leta i mina förråd för att skapa något festligt och härligt till dukningen.

Jag nämnde förut att jag var sugen på en nyårsdukning i gammelrosa och minsann – en gardin i gammelrosa sammet, liten silverglänsande stuvbit samt en bit paljetttyg jag haft som rekvisitatyger på en fotografering fick bli dukar och bordsdekoration. Men att äta på sammet tror jag inte är så barnvänligt så jag la på en gammal ärvd vit linneduk. Tog fram alla mässings- och silverljusstakar jag har och adderade även dem.

Så det blev en rosa-, vit-, silver,- mässingsdukning med “man tager vad man haver”.

Jag är nu övertygad; paljetter gör livet roligare! Den silvriga stuvbiten fick bölja sig över hela bordet och sedan lade jag den lite kortare paljettbiten ovanpå, inuti så att säga.

Lade sammetsduken på bordet och sedan linneduken. Den har en storlek som inte alls passar för bordet egentligen så jag lade den på sniskan så långsidan fick duk och ändarna då dukens hörnen. Funkade mycket bra.

Alltid kul att gå all in och ta i så jag verkligen använde alla ljusstakar. Då ingen mat skulle stå på bordet utan serveras på faten kan man ju fylla bordet med dekorationer.

Och alltid festligt att servera på nya sätt så det blev förrätt på mina snäckskal. Några har jag fått från min mamma hon använde när jag var barn samt några från loppis.

Barnen älskar att äta på snäckskalen. Allt smakar bättre på dem. Samma knep använde min mamma…

På väggen hängde jag upp en ljusslinga. Inget som syns på bordet men gör mycket för rummet och stämningen.

Och sedan är det ju först när det är mörkt och de levande ljusen tänds som dukningen kommer till sin rätt.

Och som jag berättade igår, bordsplaceringen gjorde dottern av party poppers med tejp som hon skrev namnen på. Är det fest då är det!

Och se, det blev ju så mysigt och überfestligt fast jag “bara” använde det jag redan hade hemma. Lite stuvbitar, en gardin, ärvd duk i fel format, vardagsporslinet och en hel skog av ljusstakar kan man komma långt med. Eller hur??!!

Comments (3)

    • Tusen tack snälla du. Ja, det har varit många “rätt” dukningar här hemma på sistone så det var skönt att göra något annat. Och just nyttja det jag hade hemma.

      GOTT NYTT ÅR.
      Kram!

  • monica kallin-ticconi

    Jättefin dukning !! Äntligen lite “more is more” och dekadent även i Sverige 😉
    Önskar dig ett Gott nytt år <3
    Monica i Rom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.