Gott till julens glöggmingel med Saint Agur & kavring

Gott till julens glöggmingel är ett inlägg i samarbete med Saint Agur.

Många smaker gifter sig väldigt bra med varann och speciellt i jultid finns det många klassiker. Blåmögelost och pepparkaka är en sådan. Steget till blåmögelost och kavring är kanske inte jättelångt men blir till en lite mer matig variant.

Önskar du fler förslag till glöggmingel? Kolla då in HÄR för massa smarriga varianter och tips för glöggmyset.

Gjorde små, minitårtor med utstansade kavringsrundlar som tårtbottnar.

Gott till glöggen med Saint Agur

Ingredienser
Saint Agur
Saint Agur Crème
Kavring
Gröna äpplen

Garnityr: små kvistar av rosmarin  och granatäpplekärnor

Gör så här: Välj så många skivor kavring du önskar. Räcker egentligen bara med två men det är ju så fint när det får lite höjd. Skär bort kanterna på kavringen eller stansa ut med en form. Skiva äpplet i tunna skivor, skär till dem om de är större än dina formade kavringsskivor.
Varva nu Saint Agur och Saint Agur Crème samt äppelskivor. Har du många lager tänk då på att inte bra på så mycket ost mellan varven då det blir mycket tillsammans, alla lager.

Saint Agur Crème är inte bara himmelskt god, den är väldans smart också – den agerar lim på kavringen så den lilla tårtan inte glider. Sen är den magisk – den försvinner mitt framför näsan på mig utan att jag hinner fatta vad som hänt. Så konstigt, och varje gång… 😉

Äpplet är väldigt viktigt i lilla tårtan. Det syrliga och krispiga väger upp mot det mjuka och krämiga.

Den här biten är roligast – att bre på som om det vore gräddtårtor.

Jag ville att lagren skulle synas så jag täckte inte helt med Saint Agur Crème men det är en smaksak.

Som en stadig förrätt men kanske allra bäst som tillbehör till glöggen.

Antingen så gör man små minisar från början eller skära till små snittar sen.

Alltid när något är väldigt litet eller väldigt stort blir det roligare. Små minitårtor gör varenda kotte glad.

Saint Agur är en av mina absoluta favoritostar. Tydlig blåmögelsmak men inte allt för kärv så den brukar vara en sådan där ”passar-alltid-ost”. Tillsammans med den lite söta kavringen och skivat friskt, grönt äpple blir det en trippel som blir toppen.

Önskar du fler förslag till glöggmingel? Kolla då in HÄR för flera smarriga varianter och tips för glöggmyset.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna María
6 år sedan

Wow så fina! Älskar dekorationen med rosmarin och granatäppelkärnor.

Du kanske också gillar...

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x